meriți să fii surprins
Craiasa zapezilor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

150 g g Zahar Zahar
6 bucati bucata Albusuri Albus
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
50 g g Faina Faina
200 g g Zahar Zahar
100 g g Faina Faina
500 ml ml Lapte Lapte
6 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
50 g g Unt Unt
300 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
5 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
250 g g Ciocolata Ciocolata
Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos

Craiasa zapezii

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(9)

Mod de preparare

Pasul 1

Blat:  6 linguri de zahar si 6 albusuri se bat cu un baton de vanilie (cate o lingura de zahar per albus).

Imediat ce albusul este batut se incorporeaza faina incet si se pune la cuptor intr-o tava cu hartie de copt la 170°C timp de 25 de minute.

Pasul 2

Se amesteca galbenusurile ramase cu 200 g de zahar si 100 g de faina.

Se pune laptele la fiert, se toarna laptele peste crema de galbenusuri obtinuta, se tempereaza, se amesteca bine, apoi se intoarce inapoi pe foc si se fierbe la foc mic amestecand incontinuu.

Cand crema este gata, se adauga un cub de unt si se lasa la racit.

Pasul 3

Se fierbe frisca lichida si se lasa sa reduca 10% din masa.

Se adauga gelatina topita si se fierbe, apoi se pune ciocolata rupta in bucati mici.

Se amesteca bine pana cand se raceste.

Pasul 4

Se poate face o prajitura in straturi, sau se poate urmari un plating modernist. Se decoreaza cu fulgi de cocos.

Pofta buna!

Craiasa zapezilor
1:10 h

Craiasa zapezii

Ingrediente

Zahar
150 g
Albus
6 bucata
Pastaie de vanilie
1 bucata
Faina
50 g
Zahar
200 g
Faina
100 g
Lapte
500 ml
Galbenus
6 bucata
Unt
50 g
Frisca lichida
300 ml
Gelatina alimentara
5 g
Ciocolata
250 g
Fulgi de nuca de cocos
Craiasa zapezilor
35 min

Pasul 1

Blat - Craiasa zapezii

Blat:  6 linguri de zahar si 6 albusuri se bat cu un baton de vanilie (cate o lingura de zahar per albus).

Imediat ce albusul este batut se incorporeaza faina incet si se pune la cuptor intr-o tava cu hartie de copt la 170°C timp de 25 de minute.

Zahar: 150 g
Albus: 6 bucata
Pastaie de vanilie: 1 bucata
Faina: 50 g
Craiasa zapezilor
15 min

Pasul 2

Crema de vanilie - Craiasa zapezii

Se amesteca galbenusurile ramase cu 200 g de zahar si 100 g de faina.

Se pune laptele la fiert, se toarna laptele peste crema de galbenusuri obtinuta, se tempereaza, se amesteca bine, apoi se intoarce inapoi pe foc si se fierbe la foc mic amestecand incontinuu.

Cand crema este gata, se adauga un cub de unt si se lasa la racit.

Zahar: 200 g
Faina: 100 g
Lapte: 500 ml
Galbenus: 6 bucata
Unt: 50 g
Craiasa zapezilor
10 min

Pasul 3

Ganache de ciocolata - Craiasa zapezii

Se fierbe frisca lichida si se lasa sa reduca 10% din masa.

Se adauga gelatina topita si se fierbe, apoi se pune ciocolata rupta in bucati mici.

Se amesteca bine pana cand se raceste.

Frisca lichida: 300 ml
Gelatina alimentara: 5 g
Ciocolata: 250 g
Craiasa zapezilor
10 min

Pasul 4

Plating - Craiasa zapezii

Se poate face o prajitura in straturi, sau se poate urmari un plating modernist. Se decoreaza cu fulgi de cocos.

Pofta buna!

Fulgi de nuca de cocos
Craiasa zapezilor

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4