meriți să fii surprins
Risotto cu legume

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Cartofi dulci Cartof dulce
1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
25 g g Unt Unt
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
125 g g Ciuperci Ciuperci
1 catei catel Usturoi Usturoi
300 g g Orez arborio Orez arborio
750 ml ml Supa de legume Supa de legume
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
100 g g Mazare fina Mazare fina
25 g g Parmezan ras Parmezan ras

Risotto cu legume

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(4)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220 grade C.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt puneti cartofii dulci si dovlecelul. Legumele sunt taiate in jumatati si stropite cu o lingura de ulei de masline Le introduceti la cuptor si le lasati timp de 10 - 15 minute sau pana cand legumele sunt usor rumenite. Intre timp pregatiti supa de legume si lasati-o la racit.

Intr-un vas puneti cealalta lingura de ulei de masline ramasa si untul. Dupa ce s-a topit untul, adaugati ceapa, amestecand timp de 3, 4 minute. Apoi adaugati ciupercile, usturoiul si orezul si amestecati usor. Reduceti focul si adaugati supa de legume putin cate putin. Amestecati in continuu cu o lingura de lemn pana cand lichidul este absorbit.

Lasati pe foc, amestecand timp de aproximativ 25 minute. Apoi adaugati si mazarea decongelata, cartofii si dovleceii la cuptor.

La final adaugati si parmezanul. Atunci cand serviti, daca mai doriti mai puteti pune parmezan. Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei