
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRata pe jar cu sos aromat
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Organele se pastreaza pentru o ciulama sau mancarica iar rata intreaga se spala, se tamponeza cu un servet de bucatarie si se unge bine cu o pelicula uniforma de sos dulce, pregatit din miere amestecata bine cu sucul de portocale, scortisoara, sare si piper dupa gust.
Dupa ce facem bine jarul la gratar cat sa avem un strat zdravan, se formeaza o groapita care va servi drept pat pentru rata, lasand pe margine o bordura de jar. In acesta gropita vom aseza un “cuptor” realizat in prealabil pentru rata unsa cu sos. Cuptorul se construieste din folia de aluminiu, mai intai alcatuind o baza solida pentru rata, cat sa sustina intreaga sa greutate, apoi imbracam pasarea in aluminiu si inchidem folia ermetic, nu inainte de a introduce in cuptor si o bucata de anason sau scortisoara. Rata se lasa pe jar timp de 3 h si jumatate - spre 4, timp in care, din cand in cand, peste jar aruncam sare grunjoasa, pentru a-l mentine constant incins.
In paralel, spalam si cartofii si ii imbracam in staniol, apoi ii aruncam in jarul incins timp de aprox. 1 ora.
Cu 10 minute inainte de a lua rata si cartofii preparam si o salata usoara din mixul de salate verzi si un dressing simplu din ulei de masline, sare si piper.
Rata pe jar se serveste alaturi de un cartof si salata si bineinteles se stinge cu o bere delicioasa! Pofta buna!