
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Ceafa de porc Ceafa de porc | ||
150 g g | Miere Miere | ||
2 bucati bucata | Portocale Portocala | ||
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | ||
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | ||
2 g g | Chimen Chimen | ||
50 g g | Orez bob rotund Orez bob rotund | ||
50 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
2 legaturi legatura | Ceapa verde Ceapa verde | ||
1 bucati bucata | Ardei gras
Ardei gras (rosu) | ||
1 bucati bucata | Ardei gras verde Ardei gras verde | ||
1 bucati bucata | Ardei gras
Ardei gras (galben) | ||
2 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
20 g g | Ghimbir Ghimbir | ||
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCeafa de porc dulce acrisoara
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam sucul si coaja de portocala si lamaie, adaugam mierea, o legatura de patrunjel tocata marunt si chimen. Omogenizam si punem la fiert pana se reduce cel putin un sfert din cantitate. Racim in baie de gheata, apoi asezam o parte din sosul obtinut pe ceafa de porc portionata. Amestecam bine si lasam in frigider cel putin 30 de minute.
Intre timp, fierbem orezul in apa cu sare si scurgem de apa imediat ce orezul este fiert. Intr-o tigaie punem ulei de floarea-soarelui, usturoi si ghimbir, calim bine, dupa aceea punem ardeii taiati cuburi mici, sotam 30 de secunde si punem orezul. Lasam sa se incinga bine tot ce este in tigaie, apoi turnam 2 oua batute si amestecam cu energie. La final punem ceapa verde tocata marunt peste orez.
Dupa ce carnea a fost lasata la marinat, o prajim pe gratar si o servim alaturi de orezul prajit. Condimentam cu sare si piper dupa gust si servim alaturi de o bere rece. Pofta buna!