
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Carne de pui Carne de pui | |
250 ml ml | Ketchup Ketchup | |
1 linguri lingura | Boia de ardei
Boia de ardei (iute ) | |
3 catei catel | Usturoi Usturoi | |
2 bucati bucata | Ardei iute
Ardei iute (rosu) | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
1 bucati bucata | Salata verde Salata verde | |
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
0,5 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
4 bucati bucata | Stiuleti de porumb Stiulete de porumb | |
30 g g | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMarinata de pui iute cu salata verde si porumb copt
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se prepara sosul de marinada pentru pui astfel: ardeiul iute si usturoiul se toaca marunt si se amesteca impreuna cu ketchupul si boiaua, iar mixul obtinut se potriveste de sare si piper. Bucatile de pui se ung bine cu marinada si se lasa la rece timp de cel putin o ora.
Bucatile de pui se asaza pe gratar si se acopera cu un capac sau o tigaie, pentru a lasa puiul sa se patrunda bine. Din cand in cand, bucatile de pui se intorc consecutiv pe toate partile, pe masura ce se rumeneste carnea, astfel incat sa nu se arda marinada.
Puiul se serveste alaturi de o salata verde simpla sau de porumb copt pe grill. Salata se drege cu putin ulei de masline si lamaie stoarsa, iar porumbul se unge cu unt dupa ce a fost luat de pe grill. Toate acestea se servesc alaturi de o bere rece. Pofta buna!