meriți să fii surprins
Marinata de pui iute cu salata verde si porumb copt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Carne de pui Carne de pui
250 ml ml Ketchup Ketchup
1 linguri lingura Boia de ardei Boia de ardei
(iute )
3 catei catel Usturoi Usturoi
2 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
(rosu)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 bucati bucata Salata verde Salata verde
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
0,5 bucati bucata Lamai Lamaie
4 bucati bucata Stiuleti de porumb Stiulete de porumb
30 g g Unt Unt

Marinata de pui iute cu salata verde si porumb copt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(0)

Mod de preparare

Se prepara sosul de marinada pentru pui astfel: ardeiul iute si usturoiul se toaca marunt si se amesteca impreuna cu ketchupul si boiaua, iar mixul obtinut se potriveste de sare si piper. Bucatile de pui se ung bine cu marinada si se lasa la rece timp de cel putin o ora.

Bucatile de pui se asaza pe gratar si se acopera cu un capac sau o tigaie, pentru a lasa puiul sa se patrunda bine. Din cand in cand, bucatile de pui se intorc consecutiv pe toate partile, pe masura ce se rumeneste carnea, astfel incat sa nu se arda marinada.

Puiul se serveste alaturi de o salata verde simpla sau de porumb copt pe grill. Salata se drege cu putin ulei de masline si lamaie stoarsa, iar porumbul se unge cu unt dupa ce a fost luat de pe grill. Toate acestea se servesc alaturi de o bere rece. Pofta buna!