meriți să fii surprins
Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 l l Apa Apa
Sare Sare
350 g g Malai Malai
Ulei Ulei
(pentru calit)
2 catei catel Usturoi Usturoi
500 g g Ciuperci Ciuperci
Piper Piper
10 g g Faina Faina
70 ml ml Bautura din ovaz Bautura din ovaz
250 g g Baby spanac Baby spanac
Ulei Ulei
(pentru uns grill)

Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(70)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru inceput, pregateste mamaliga.

Pune 1 litru de apa intr-un vas, adauga sare si cand incepe sa fiarba apa, adauga malaiul. Amesteca pana se ingroasa.

Pregateste o tava termorezistenta si adauga mamaliga obtinuta in ea. Niveleaza bine cu ajutorul unei spatule si las-o la racit.

Pasul 2

Spala, usuca si taie felii ciupercile. Spala si usuca spanacul. Curata si toaca marunt usturoiul.

Intr-o tigaie, adauga putin ulei si usturoiul tocat marunt. Lasa-l cateva secunde si apoi adauga ciupercile taiate felii. Asezoneaza cu sare si piper si caleste-le pana se evapora tot lichidul.

Cand se evapora lichidul, adauga faina, bautura vegetala pe baza de ovaz si amesteca bine totul. Adauga si spanacul spalat si uscat si caleste pana se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul de ciuperci, usturoi si spanac intr-un bol.

Pasul 3

Taite in patrate mamaliga racita si apoi prajeste-o pe ambele parti pe grill-ul pe care l-ai uns cu putin ulei.

Pune pe fiecare patrat de mamaliga prajita 2, 3 lingurite de ciuperci, usturoi si spanac.

Pofta buna!

2 oferte

Ciuperci Champignon albeCiuperci Champignon albe
Ciuperci Champignon albe
29.02 - 03.03
Stoc limitat!*
11,99Lei
Făină albă de cozonacFăină albă de cozonac
Făină albă de cozonac
19.02 - 25.02
-29%
2,35
1,65Lei
Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci
45 min

Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci

Ingrediente

Apa
1 l
Sare
Malai
350 g
Ulei (pentru calit)
Usturoi
2 catel
Ciuperci
500 g
Piper
Faina
10 g
Bautura din ovaz
70 ml
Baby spanac
250 g
Ulei (pentru uns grill)
Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci
15 min

Pasul 1

Mamaliga

Pentru inceput, pregateste mamaliga.

Pune 1 litru de apa intr-un vas, adauga sare si cand incepe sa fiarba apa, adauga malaiul. Amesteca pana se ingroasa.

Pregateste o tava termorezistenta si adauga mamaliga obtinuta in ea. Niveleaza bine cu ajutorul unei spatule si las-o la racit.

Apa: 1 l
Sare
Malai: 350 g
Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci
20 min

Pasul 2

Amestec de ciuperci si spanac

Spala, usuca si taie felii ciupercile. Spala si usuca spanacul. Curata si toaca marunt usturoiul.

Intr-o tigaie, adauga putin ulei si usturoiul tocat marunt. Lasa-l cateva secunde si apoi adauga ciupercile taiate felii. Asezoneaza cu sare si piper si caleste-le pana se evapora tot lichidul.

Cand se evapora lichidul, adauga faina, bautura vegetala pe baza de ovaz si amesteca bine totul. Adauga si spanacul spalat si uscat si caleste pana se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul de ciuperci, usturoi si spanac intr-un bol.

Ulei (pentru calit)
Usturoi: 2 catel
Ciuperci: 500 g
Piper
Faina: 10 g
Bautura din ovaz: 70 ml
Baby spanac: 250 g
Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci
10 min

Pasul 3

Asamblare mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci

Taite in patrate mamaliga racita si apoi prajeste-o pe ambele parti pe grill-ul pe care l-ai uns cu putin ulei.

Pune pe fiecare patrat de mamaliga prajita 2, 3 lingurite de ciuperci, usturoi si spanac.

Pofta buna!

Ulei (pentru uns grill)
Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3