meriți să fii surprins
Friptura de iepure cu piure de mazare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

600 g g Iepure Iepure
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
4 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
6 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
200 ml ml Vin alb Vin alb
3 linguri lingura Miere Miere
450 g g Mazare fina Mazare fina
1 linguri lingura Unt Unt
200 ml ml Smantana 20% Smantana 20%

Friptura de iepure cu piure de mazare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(2)

Mod de preparare

Mai intai spalam bine carnea de iepure, o tamponam cu prosop de hartie, apoi o condimentam cu sare si piper. Eu folosesc de obicei rasnitele de piper Kania, pentru ca piper proaspat macinat este intodeauna mai bun, iar rasnitele de la Lidl au un pret foarte accesibil si sunt foarte variate (piper negru, mix piper, sare de mare, fulgi de usturoi, chili etc).

Apoi dam carnea prin faina, scuturand-o bine, ca sa indepartam excesul. Intr-o tigaie incingem 3-4 linguri ulei de masline extra virgin si prajim carnea de iepure pe ambele parti, pana e frumos rumenita.

Punem carnea in tava tapetata cu hartie de copt, incingem cuptorul la 170-180°C.

Intr-un bol amestecam 2 linguri de miere si 2 linguri de ulei de masline si, cu ajutorul unei pensule pentru patiserie, ungem bine iepurele, pe ambele parti. Mai condimentam cu sare si piper, apoi punem in tava, peste iepure, vinul, un pahar de apa si stropim totul cu putin ulei de masline.

Acoperim tava cu folie de aluminiu, pe care o gaurim din loc in loc, apoi dam tava la cuptor, pe care il setam in prima faza la 15 minute. Dupa 15 minute scoatem tava, ungem din nou carnea de iepure cu amestecul de miere si o stropim cu sosul care s-a facut in tava. Repetam operatiunea acesta la fiecare 10-15 minute.

Timpul total de coacere al fripturii este de o ora, dar nu uitati ca in ultimele 15 minute se scoate de tot folia de aluminiu, pentru ca iepurele sa se rumeneasca frumos. Daca aveti un termometru pentru carne, introduceti-l cat mai aproape de os si daca temperatura din interiorul carnii depaseste 72-75°C, carnea este facuta.

Fierbem mazarea in apa cu sare, 15-20 min sau pana cand mazarea e moale, o strecuram, apoi o dam prin blender impreuna cu restul ingredientelor pana avem un piure fin si il potrivimla gust de sare si piper.

Este una dintre cele mai fragede fripturi pe care am mancat-o in ultimul timp! Puteti folosi iepurele in retetele care cer carne de pui sau de curcan, cu mentiunea ca, exact ca si acestea, este o carne slaba, care trebuie gatita inabusit, cu sos sau intr-o varianta care sa nu o faca foarte seaca. De asta am si folosit folia de aluminiu peste tava, ca iepurele sa se gateasca frumos, dar sa fie si foarte suculent.

Sa nu aruncati sosul care ramane in tava cand friptura e gata! Nu, nu, nu! Sosul se reduce, adica il adunam frumos din tava si il punem la fiert pana incepe sa se ingroase, apoi il dam printr-o sita si, asa cum il vedeti in poze, il servim alaturi de friptura si piure.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei