meriți să fii surprins
Pulpe de pui marinate in iaurt si condimente

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

800 g g Pulpe de pui Pulpa de pui
1000 ml ml Iaurt Iaurt
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
Salvie Salvie
(dupa gust )
Menta Menta
(dupa gust )
Rozmarin Rozmarin
(dupa gust )

Pulpe de pui marinate in iaurt si condimente

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Se pun intr-o punga cu inchidere ermetica: pulpele dezosate si fara piele, cateva ramurele de rozmarin, cateva frunze de salvie cu tot cu tulpina, sare, piper macinat, cateva boabe de piper precum si jumatate din cantitatea de iaurt si se amesteca energic. Compozitia de mai sus se pune in frigider la fragezit, timp de 4 ore.

Cat timp pulpele de pui stau la rece, se pregateste sosul. Se amesteca intr-un castron menta taiata marunt, restul de iaurt si putin piper.

Dupa ce pulpele s-au marinat, se scot si se asaza pe gratar, lasandu-le sa capete o culoare bruna, prin caramelizare. Dupa cateva minute se intorc, iar cu doua minute inainte de a le scoate de pe gratar se adauga putina sare.

Un sfat pentru un gust desavarsit este sa lasi carnea sa se odihneasca dupa ce o iei de pe gratar. Se servesc cu putin sos de iaurt, decorat cu o frunza de menta.