
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuiul Generalului Tso
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incepem prin a spala bine carnea de pui, apoi o taiem cubulete. Asezam carnea intr-un castron sau o caserola inchisa ermetic, turnam deasupra sosul teryaki si lasam carnea la marinat, la frigider, timp de 4-5 ore.
Dupa ce carnea e marinata, batem oul foarte bine cu o furculita, adaugam faina (cam 240gr), amidonul, praful de copt si 250-300ml de apa foarte rece (eu am pus gheata in ea ca sa se raceasca mai repede) si cu 2 betisoare amestecam pana cand compozitia devine omogena (daca nu aveti betisoare puteti folosi o furculita). Nu va faceti griji daca va raman cateva cocoloase pentru ca este cu atat mai bine.
Atat la tempura cat si la pui/carne in aluat, se folosesc betisoarele pentru a amesteca aluatul si de obicei nu se face toata compozitia o data, intrucat cu cat amestecam mai mult, cu atat de activeaza mai mult glutenul din faina si aluatul devine foarte pufos, in loc sa ramana crocant dupa prajire.
Intr-un bol separat punem restul de faina, sare si piper si dupa ce am scurs carnea de sosul teriyaki o dam prin faina bucata cu bucata, o scuturam bine de excesul de faina si o scufundam in aluat. O scuturam de excesul de compozitie si o punem la prajit in baie de ulei. Nu uitati ca uleiul trebuie sa fie foarte bine incins! Puteti sa il testati picurand cativa stropi de aluat - daca uleiul sfaraie imediat si aluatul se incheaga, uleiul este gata pentru prajit.
Dupa ce prajim bucatile de pui, le scoatem intr-o tava, pe hartie de bucatarie ca sa absoarba excesul de ulei. Din momentul asta aveti 2 variante: fie le puteti consuma asa cum sunt, alaturi de diverse sosuri, cum ar fi sosul de soia, sau puteti pregati un sos rapid, astfel: intr-o tigaie puneti 120gr de sos sweet chilli si 120gr de sos sweet&sour si amestecati timp de aproximativ 1 minut, la foc iute, pana cand sosul se caramelizeaza.
Dupa ce sosul este gata, puneti bucatile de carne inauntru si amestecati usor pana cand sosul a acoperit bine toate bucatile de pui. Inainte de servire presarati susan peste bucatile de pui.