meriți să fii surprins
Puiul Generalului Tso

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Piept de pui Piept de pui
160 ml ml Sos teriyaki Sos teriyaki
120 g g Sos sweet chilli Sos sweet chilli
120 ml ml Sos sweet & sour Sos sweet & sour
120 g g Amidon Amidon
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
20 g g Praf de copt Praf de copt
1 bucati bucata Oua Ou
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Puiul Generalului Tso

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(96)

Mod de preparare

Incepem prin a spala bine carnea de pui, apoi o taiem cubulete. Asezam carnea intr-un castron sau o caserola inchisa ermetic, turnam deasupra sosul teryaki si lasam carnea la marinat, la frigider, timp de 4-5 ore.

Dupa ce carnea e marinata, batem oul foarte bine cu o furculita, adaugam faina (cam 240gr), amidonul, praful de copt si 250-300ml de apa foarte rece (eu am pus gheata in ea ca sa se raceasca mai repede) si cu 2 betisoare amestecam pana cand compozitia devine omogena (daca nu aveti betisoare puteti folosi o furculita). Nu va faceti griji daca va raman cateva cocoloase pentru ca este cu atat mai bine.

Atat la tempura cat si la pui/carne in aluat, se folosesc betisoarele pentru a amesteca aluatul si de obicei nu se face toata compozitia o data, intrucat cu cat amestecam mai mult, cu atat de activeaza mai mult glutenul din faina si aluatul devine foarte pufos, in loc sa ramana crocant dupa prajire.

Intr-un bol separat punem restul de faina, sare si piper si dupa ce am scurs carnea de sosul teriyaki o dam prin faina bucata cu bucata, o scuturam bine de excesul de faina si o scufundam in aluat. O scuturam de excesul de compozitie si o punem la prajit in baie de ulei. Nu uitati ca uleiul trebuie sa fie foarte bine incins! Puteti sa il testati picurand cativa stropi de aluat - daca uleiul sfaraie imediat si aluatul se incheaga, uleiul este gata pentru prajit.

Dupa ce prajim bucatile de pui, le scoatem intr-o tava, pe hartie de bucatarie ca sa absoarba excesul de ulei. Din momentul asta aveti 2 variante: fie le puteti consuma asa cum sunt, alaturi de diverse sosuri, cum ar fi sosul de soia, sau puteti pregati un sos rapid, astfel: intr-o tigaie puneti 120gr de sos sweet chilli si 120gr de sos sweet&sour si amestecati timp de aproximativ 1 minut, la foc iute, pana cand sosul se caramelizeaza.

Dupa ce sosul este gata, puneti bucatile de carne inauntru si amestecati usor pana cand sosul a acoperit bine toate bucatile de pui. Inainte de servire presarati susan peste bucatile de pui.

Retete similare

Cotlet de porc cu legume

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Cotlet de porc cu legume
3:00 h
(2)
Carne tocata de vita cu varza chinezeasca si ou prajit

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Carne tocata de vita cu varza chinezeasca si ou prajit
15 min
(1)
Coaste de porc cu miere si sos de soia

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Coaste de porc cu miere si sos de soia
5 min
(7)
Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Sushi facut in casa

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Sushi facut in casa
1:30 h
(115)
Orez cu creveti la Wok

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Orez cu creveti la Wok
25 min
(2)
Creveti marinati in ceai, cu orez parfumat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti marinati in ceai, cu orez parfumat
60 min
(0)
Tigaie de porc cu varza chinezeasca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Tigaie de porc cu varza chinezeasca
1:45 h
(2)
Porc cu lamai

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Porc cu lamai
15 min
(3)
Creveti cu morcovi si ghimbir si garnitura de orez

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Creveti cu morcovi si ghimbir si garnitura de orez
45 min
(3)
Pak choi cu ciuperci si ghimbir

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pak choi cu ciuperci si ghimbir
30 min
(1)
Piept de pui cu sos de soia si portocale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Piept de pui cu sos de soia si portocale
45 min
(2)
Porc picant in 5 culori

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Porc picant in 5 culori
30 min
(4)
Pui Gong Bao

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pui Gong Bao
45 min
(4)
Supa de ciuperci shiitake si ghimbir

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Supa de ciuperci shiitake si ghimbir
45 min
(3)
Rata in stil chinezesc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Rata in stil chinezesc
2:00 h
(1)