meriți să fii surprins
Prajitura rapida cu ricotta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

200 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
200 g g Zahar Zahar
3 bucati bucata Oua Ou
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
100 g g Unt Unt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
100 g g Dulceata de afine Dulceata de afine
Zahar pudra Zahar pudra
(pentru decor)

Prajitura rapida cu ricotta

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(6)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt si faina tava pe care o vom folosi (o tava dreptunghiulara, de 20x30cm sau o tava rotunda de 20-23 cm diametru). Intr-un bol incapator, punem ricotta, vanilia, zaharul tos. Amestecam bine. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. La final punem untul si faina, cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam pana avem o compozitie omogena. Punem compozitia in tava pregatita, nivelam foarte bine cu spatula.

Coacem prajitura 30-40 minute sau pana trece testul scobitorii si este frumos rumenita. O lasam sa se racoreasca putin in tava, apoi o rasturnam pe un gratar de bucatarie pentru a se raci complet.

Este chiar atat de simplu sa pregatiti o prajitura delicioasa pentru toata familia! Prajitura cu ricotta se pastreaza foarte bine la frigider, 3-4 zile, in cutie inchisa ermetic sau acoperita cu folie alimentara de plastic. Este o prajitura foarte usor de transportat, o puteti pregati pentru concediu si va fi o gustare excelenta pentru cei mici, la drum lung. Puteti sa diminunati cantitatea de zahar chiar la jumatate si sa adaugati fructe proaspete, pentru a fi si mai potrivita pentru copii. Pofta buna!

Sfaturi: Puteti sa aromatizati prajitura cu vanilie, coaja de lamaie sau portocala, chipsuri de ciocolata, stafide sau alte fructe uscate, nuci tocate marunt, fulgi de migdale etc. Dupa ce Prajitura rapida cu ricotta este scoasa din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin in tava, apoi o rasturnam pe un gratar de bucatarie si o lasam sa se raceasca de tot. Apoi, o putem taia in jumatate si o putem umple cu gem. Desigur, acest pas este optional, puteti sa o lasati simpla si sa o pudrati cu zahar sau cacao. Sau puteti inlocui dulceata cu o crema de ciocolata sau alune.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.