meriți să fii surprins
Vulcan de ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
60 g g Zahar pudra Zahar pudra
30 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
170 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
100 g g Zahar Zahar
50 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
130 g g Unt Unt
2 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
10 g g Sare de mare Sare de mare

Vulcan de ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(3)

Mod de preparare

Topim ciocolata si 115 g de unt la bain-marie si amestecam pana se omogenizeaza.

Separam 2 oua (din care folosim doar galbenusurile) si le mixam impreuna cu 2 oua intregi si cu 60 g de zahar.

Unim cele doua compozitii (ouale si ciocolata) si adaugam faina cernuta. Amestecam cu un tel si lasam sa se aereze.

Tapetam cu unt si faina o forma de aluminiu de unica folosinta de souffle si o umplem pana sus cu aluatul de ciocolata. Bagam compozitia in cuptorul incins la 180 grade Celsius, timp de 15 minute.

Se servete cu ingheata de vanilie, caramel sarat si dulceata de fructe de padure!