
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
5 bucati bucata | Oua Ou | |
120 g g | Zahar Zahar | |
120 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
2 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | |
30 g g | Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRulada cu dulceata de mure
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Separam cu grija albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 80g zahar tos, pana avem o crema groasa, ca o alifie, in care zaharul nu se mai simte aproape deloc. Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi, cand avem o spuma moale, incepem sa adaugam zaharul tos (cele 40g ramase), cate o lingura o data, pana avem o spuma foarte tare. O data cu zaharul tos adaugam si zaharul vanilat. Punem albusurile peste galbenusurie, putin cate putin, amestecam cu spatula cu miscari de impaturire, de sus in jos, astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie. La final adaugam si faina, tot asa, treptat, amestecan cu spatula. Trebuie sa avem la final o compozitie omogena si foarte aerate, ca o spuma.
Intindem compozitia in tava de la aragaz pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Nivelam bine folosind o paleta sau o spatula. Coacem rulada 7-10 minute la 180 grade sau pana trece testul scobitorii. Rasturnam pandispanul pe o hartie de copt pudram bine cu zahar pudra si rulam cat de strans putem, apoi il lasam sa se raceasca de tot.
Cand pandispanul e rece, deschidem hartie de copt si umplem rulada cu dulceata de mure, pe care o intindem intr-un strat uniform apoi rulam la loc, la fel de strans. Dam rulada de Pandispan cu dulceata la rece 1-2 ore inainte de feliere. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.