meriți să fii surprins
Prajitura cu gem si aluat razuit

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Iaurt cu fructe Iaurt cu fructe
500 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 bucati bucata Praf de copt Praf de copt
5 ml ml Esenta de vanilie Esenta de vanilie
7 bucati bucata Oua Ou
300 g g Zahar Zahar
5 ml ml Esenta de rom Esenta de rom
100 g g Miez de nuca Miez de nuca
200 g g Magiun de prune Magiun de prune

Prajitura cu gem si aluat razuit

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(17)

Mod de preparare

Prajitura cu gem si aluat razuit este o clasica, o prajitura de casa care nu lipseste din caietele de retete ale mamelor noastre.

Ungem tava cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt sau faina. Incingem cuptorul la 160 grade C.

Amestecam untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, esenta de vanilie, galbenusurile, oul si zaharul tos, 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma.Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana avem un aluat omogen.

Pastram 1/3 din aluat, pe care il invelim im folie alimentara si il dam la rece, iar restul de aluat il intindem in tava, apasandu-l cu degetele intr-un strat uniform. Pentru crema, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos, lingura cu lingura, pana avem o bezea tare.

Adaugam nuca si magiunul, amestecam pentru a avea o crema omogena. Intindem crema in tava peste aluat, o nivelam folosind o spatula. Scoatem aluatul de rece si il razuim peste prajitura, folosind razatoare cu ochiuri mari.

Dam prajitura la cuptor 30-35 minute, la foc mediu, pana este frumos rumenita. Lasam prajitura sa se raceasca foarte bine inainte de a o felia. Pofta buna!