
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
200 g g | Unt Unt | |
250 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
150 g g | Zahar Zahar | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
400 g g | Fructe Fructe |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu fructe
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu stray non-stick sau unt si faina o forma pentru tort rotunda, cu diametrul de 20cm.
Intr-un bol incapator, amestecam cu mixerul la viteza medie untul la temperatura camerei, zaharul tos, laptele, ouale, vanilia, coaja de lamaie si doua linguri cu varf de faina. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena.
Cernem deasupra faina impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam cat sa fie incoporata faina si sa avem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava, punem deasupra fructele. Coacem 45-60 minute sau pana prajitura trece testul scobitorii.
Tips and tricks pentru Prajitura economica cu fructe:
• puteti coace prajitura in cuptorul static la 180°C sau in cuptorul cu ventilatie la 160°C
• daca prajitura se rumeneste dar nu este facuta in interior, o acoperim cu o folie de aluminiu, astfel incat sa nu se arda
• la capitolul fructe, eu am ales nectarine, prune, afine. Puteti folosi fuctele care va plac cel mai mult, insa in general, fructele cu samburi (cirese, visine, prune, caise, piersici, nectarine) merg cel mai bine in reteta aceasta.
• puteti adauga in compozitie si nuca tocata marunt, fructe confiate.
• in ultimele 10 minute de coacere, puteti pudra prajitura cu zahar tos si scotisoara, pentru un plus de aroma si o crusta crocanta
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.