meriți să fii surprins
Prajituri cu crema de dovleac si ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Dovleac Dovleac
100 g g Unt Unt
100 g g Zahar Zahar
2 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
(macinata)
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
350 g g Piure de dovleac Piure de dovleac
100 g g Faina de migdale Faina de migdale
800 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj

Prajituri cu crema de dovleac si ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(0)

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatiti piureul de dovleac. Spalati, curatati si taiati dovleacul in bucati pe care le puneti la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 60 minute la 180 grade C. Dupa cele 60 de minute, scoateti dovleacul si lasati-l la racit. Dupa ce s-a racit, il puneti intr-un bol si il pasati cu furculita.

Intre timp, pregatiti primul strat de ciocolata. Topiti 2 ciocolate si turnati-le intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt astfel incat sa se formeze un strat de 1 cm. Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o la frigider pana se intareste.

Intr-un bol, puneti untul si zaharul si omogenizati bine pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati scortisoara, esenta de vanilie, piureul de dovleac si faina de migdale. Omogenizati bine si puneti crema obtinuta peste primul strat de ciocolata. Bagati la frigider pana pregatiti si cel de-al doilea strat de ciocolata.

Topiti alte 2 ciocolate si turnati ciocolata topita peste crema. Lasati la racit si apoi bagati din nou la frigider pana se intareste. Taiati bucati si serviti.