meriți să fii surprins
Prajitura de post cu fructe

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Este genul de prajitura super super usor de preparat, ai nevoie doar de un bol si un tel. Nu e nevoie de mixer, nici de ustensile speciale, doar de ingrediente de baza, pe care le ai mereu la indemana in camara.

Ingrediente

350 ml ml Apa Apa
150 g g Zahar tos Zahar tos
100 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
350 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
300 g g Fructe Fructe

Prajitura de post cu fructe

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(125)

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180°C. Tapeaza cu hartie de copt sau spray non-stick o tava de 20x30 cm. Poti coace si in tava rotunda, cu diametrul de 20-25cm sau intr-o tava pentru cozonac. Ajustezi timpul de coacere, astfel incat prajitura sa fie coapta la interior cand faci testul scobitorii.

Intr-un bol incapator amesteca apa, zaharul, uleiul, vanilia. Nu este nevoie de mixer, este suficient sa amesteci cu un tel sau o lingura de lemn. Cand zaharul este topit, adauga faina si praful de copt. Amesteca pana ai o compozitie omogena. Toarna in tava, niveleaza cu ajutorul unei spatule. Pune deasupra fructele preferate. Poti folosi fructe proaspete sau congelate. Daca folosesti fructe congelate, este foarte important sa le decongelezi bine intr-o sita inainte de folosire si sa le tamponezi cu hartie de bucatarie pentru a indeparta excesul de apa/suc.

Coace prajitura 50-60 min, sau pana trece testul scobitorii. Dupa 30-35 minute de coacere, dupa ce prajitura face o crusta aurie, acopera cu folie de aluminiu si continua coacerea. Asa te asiguri ca prajitura de post cu fructe se coace perfect si la interior, fara a se rumeni excesiv la exterior.

Lasa sa se racoreasca in tava, pana ajunge la temperatura camerei, apoi o poti felia. Poti pudra extra zahar dupa racire.

Pofta buna!

Prajitura de post cu fructe

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.