meriți să fii surprins
Porc cu ananas

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

750 g g Conserve carne de porc Conserva carne de porc
400 g g Ananas Ananas
4 linguri lingura Otet balsamic Otet balsamic
4 linguri lingura Zahar Zahar
2 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
2 linguri lingura Sos de soia Sos de soia
1 lingurite lingurita Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
4 linguri lingura Amidon Amidon
1 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Ardei gras verde Ardei gras verde
4 bucati bucata Coriandru Coriandru
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Porc cu ananas

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

1. Se taie carnea de porc sub forma de cuburi si se marunteste ardeiul iute.

2. Se amesteca oul cu 2 linguri de apa si 2 linguri de amidon, apoi se toarna peste carne si se lasa sa se odihneasca 20 de minute.

3. Se taie ceapa marunt si ardeiul in cuburi potrivite.

4. Se scoate ananasul din conserva si se scurge de sirop, care se pastreaza. Se taie ananasul sub forma de cuburi.

5. Se amesteca pasta de tomate cu siropul de ananas, restul de amidon (2 linguri), otetul, zaharul, ardeiul iute, sosul de soia si uleiul de susan.

6. Se pune ulei in wok si se încinge, apoi se pune carnea si se rumeneste la foc iute.

7. Se adauga ceapa si ardeiul gras si se amesteca rapid, apoi se adauga ananasul si se amesteca la foc iute 2-3 minute. Se stinge cu sosul de mai sus si se mai fierbe 2 minute.

8. Porcul cu ananas se decoreaza cu frunze de coriandru si se poate servi cu garnitura de orez.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.