meriți să fii surprins
Rata cu portocale si orez aromat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Rata Rata
2 lingurite lingurita Miere Miere
1 linguri lingura Ghimbir Ghimbir
100 ml ml Sos de soia Sos de soia
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
50 ml ml Brandy Brandy
1 lingurite lingurita Amidon Amidon
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
Piper alb Piper alb
(dupa gust)
1 bucati bucata Anason Anason
400 g g Orez bob lung Orez bob lung
1200 ml ml Supa de rata Supa de rata
7 bucati bucata Portocale Portocala
0,5 lingurite lingurita Curry Curry
75 g g Unt Unt
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)

Rata cu portocale si orez aromat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:00 h
(2)

Mod de preparare

1. Spalam rata, apoi o punem la fiert in apa rece timp de 40 minute si o spumam din cand in cand. Dupa acest timp strecuram supa si o pastram pentru garnitura.

2. Uscam rata cu servetele, amestecam toate ingredientele pentru uns (sucul de la 1 portocala, mierea, ghimbirul ras, sosul de soia, ardeiul iute taiat marunt, ceapa maruntita la blender, sarea) si ungem rata atat in interior, cat si in exterior. Introducem feliile a doua portocale in interiorul ratei.

3. Legam picioarele cu o sfoara si prindem posteriorul cu scobitori pentru ca aroma de portocale sa nu iasa.

4. Incingem cuporul la 170° C si introducem rata. O lasam la copt 70 - 80 de minute.

5. Dupa acest timp adaugam zeama de la 2 portocale peste rata, acoperim vasul cu o folie si continuam coacerea la 120° C inca 20 de minute.

6. Intre timp preparam orezul: topim untul, adaugam orezul, curry-ul, coaja rasa de la o portocala si supa. Acoperim vasul cu un capac si il lasam la fiert la foc mic sau in cuptor pana cand bobul devine moale (45 - 50 de minute). Atentie, nu amestecam in orez in timpul fierberii.

7. Preparam sosul: topim untul, adaugam amidonul, turnam sucul de la o portocala si punem totul la foc mic. Adaugam steluta de anason si amestecam continuu pana obtinem un sos legat. Adaugam vinul ars, sare si piper alb, dupa gust.

Rata se serveste cu orez si sos. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.