meriți să fii surprins
Fenicul pane cu sos de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Fenicul Fenicul
2 bucati bucata Oua Ou
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
100 g g Pesmet Pesmet
100 g g Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
100 ml ml Iaurt Iaurt
Usturoi granulat Usturoi granulat
(dupa gust )
Patrunjel Patrunjel
(dupa gust )
1 bucati bucata Morcovi Morcov
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust )

Fenicul pane cu sos de iaurt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(1)

Mod de preparare

Bulbii de fenicul se spala, li se taie tulpinile, apoi se taie in doua si li se elimina partea de la baza. Jumatatile de fenicul pot fi taiate in bucati mai mici, avand grija ca foile se nu se separe. In farfurii separate se pun faina, pesmetul si ouale batute cu sare. Uleiul se pune la incins in tigaie, iar bucatile de fenicul se dau pe rand prin faina, oua si pesmet. Bucatile de fenicul se pun la prajit si se intorc pe cealalta parte cand incep sa prinda culoare, iar cand sunt gata se scot pe un servet gros de hartie astfel incat sa se elimine excesul de ulei.

Sosul de pregateste din iaurt amestecat cu usturoi si morcov dat pe razatoarea mica. Sosul se potriveste de sare si se presara deasupra lui patrunjel uscat sau proaspat. Feniculul pane se serveste inmuiat in sos de iaurt. Pofta buna!