
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Foitaj
Foitaj (patiserie) | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
130 g g | Peltea de gutui Peltea de gutui | |
150 g g | Branza de capra Branza de capra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVol-au-vent cu peltea de gutui si branza de capra
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Reteta de vol-au-vent de azi este o combinatie inedita intre foeitajul crocant, pelteaua de gutui care este foarte aromata si branza de capra, care merge perfect alaturi de orice fel de dulceata.
Incingem cuptorul la 220°C. Taiem aluatul de foietaj in patrate de 4×4 cm. Folosim o rigla pentru a fi siguri ca avem patrate de aceeasi dimensiune. Pentru fiecare vol-au-vent folosim 3 patrate de aluat. Ungem cu ou batut intre fiecare strat. Primul strat trebuie sa fie plin, apoi urmatoarele 2 le decupam cu ajutorul unei forme rotunde. Coacem vol-au-vent in cuptorul incins 220°C, fara ventilatie, timp de 15-20 minute sau pana sunt aurii, usor rumenite. Le lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a le umple.Umplem fiecare vol-au vent cu peltea de gutui. Presaram deasupra telemea de capra.
Sunt niste aperitive foarte usor de preparat insa de mare efect pe orice masa de sarbatoare. Pentru varianta dulce, le puteti umple cu o crema de vanilie peste care adaugati un strat subtire de peletea de gutui. Pofta buna!