Vol-au-vent cu peltea de gutui si branza de capra

Vol-au-vent cu peltea de gutui si branza de capra
DificultateMedie
Timp de gatire60 min

Mod de preparare

    Reteta de vol-au-vent de azi este o combinatie inedita intre foeitajul crocant, pelteaua de gutui care este foarte aromata si branza de capra, care merge perfect alaturi de orice fel de dulceata.

    Incingem cuptorul la 220°C. Taiem aluatul de foietaj in patrate de 4×4 cm. Folosim o rigla pentru a fi siguri ca avem patrate de aceeasi dimensiune. Pentru fiecare vol-au-vent folosim 3 patrate de aluat. Ungem cu ou batut intre fiecare strat. Primul strat trebuie sa fie plin, apoi urmatoarele 2 le decupam cu ajutorul unei forme rotunde. Coacem vol-au-vent in cuptorul incins 220°C, fara ventilatie, timp de 15-20 minute sau pana sunt aurii, usor rumenite. Le lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a le umple.Umplem fiecare vol-au vent cu peltea de gutui. Presaram deasupra telemea de capra.

    Sunt niste aperitive foarte usor de preparat insa de mare efect pe orice masa de sarbatoare. Pentru varianta dulce, le puteti umple cu o crema de vanilie peste care adaugati un strat subtire de peletea de gutui. Pofta buna!