
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Piept de pui
Piept de pui (fara os) | ||
3 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
1 lingurite lingurita | Chimen Chimen | ||
0,5 g g | Scortisoara macinata
Scortisoara macinata (macinata) | ||
2 lingurite lingurita | Oregano Oregano | ||
1 linguri lingura | Menta
Menta (proaspata) | ||
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
4 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
200 g g | Iaurt Iaurt | ||
1 bucati bucata | Castraveti Castravete | ||
1 lingurite lingurita | Marar Marar | ||
1 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | ||
4 foi foaie | Lipii libaneze Lipie libaneza | ||
Salata verde
Salata verde (dupa gust) | |||
Ceapa galbena
Ceapa galbena (dupa gust) | |||
Rosii
Rosie (dupa gust) | |||
Oregano
Oregano (pentru decor) | |||
Branza feta
Branza feta (dupa gust) | |||
Rosii cherry
Rosii cherry (dupa gust) | |||
Cartofi prajiti
Cartofi prajiti (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGyros cu piept de pui
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un castron puneti pieptul de pui taiat , usturoiul, chimenul macinat, scortisoara, oregano uscat, menta proaspata, coaja de lamaie, piperul, sucul de lamaie, uleiul de masline si sare. Amestecati bine si puneti la frigider timp de 2 - 3 ore.
Intre timp pregatiti betisoarele de frigarui si sosul tzatiki. Betisoarele le inmuiati in apa. Pentru sosul tzatiki, puneti intr-un bol iaurtul, castravetele taiat bucatele, mararul, menta, usturoiul si sucul de lamaie si amestecati bine.
Asezati bucatelele de pui marinate pe frigarui si le frigeti timp de 15 - 20 de minute, ungand din cand in cand cu ulei de masline.
Pe o lipie puneti foi de salata, bucatele de pui, felii de rosii si inele de ceapa, iar la sfarsit sos tzatiki. Serviti cu cartofi, cu branza feta, rosii cherry, asezonate cu oregano si ulei de masline.