
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
800 g g | Carne tocata Carne tocata | ||
3 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
1 cani cana | Pesmet Pesmet | ||
500 g g | Suc de rosii Suc de rosii | ||
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | ||
1 linguri lingura | Pasta de rosii Pasta de rosii | ||
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
1 cani cana | Vin alb
Vin alb (sec) | ||
1 bucati bucata | Foi de dafin Foaie de dafin | ||
1 varfuri varf | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | ||
2 linguri lingura | Masline verzi
Masline verzi (fara samburi) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChiftelute traditionale grecesti cu sos
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati foarte bine. Lasati amestecul in frigider timp de 30 minute. Dupa 30 minute, formati chiftele alungite (ca niste mititei), dati-le prin faina si puneti-le la rumenit in ulei incins pana cand devin aurii.
Pentru prepararea sosului, caliti ceapa in ulei de masline pana cand se inmoaie. Adaugati vinul, sucul de rosii, pasta de tomate, frunza de dafin si condimentati cu sare si piper. Aduceti la fierbere pana cand sosul incepe sa se ingroase (aproximativ 10 minute).
Adaugati in sosul de rosii chiftelutele, amestecand usor. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 minute, permitand astfel ca aceste chiftelute sa fie patrunse si sa absoarba toate aromele sosului de tomate. Se pot servi cu piure de cartofi. Pofta buna!