meriți să fii surprins
Chiftelute traditionale grecesti cu sos

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

800 g g Carne tocata Carne tocata
3 catei catel Usturoi Usturoi
2 bucati bucata Oua Ou
1 cesti ceasca Pesmet Pesmet
500 g g Suc de rosii Suc de rosii
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
1 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 cesti ceasca Vin alb Vin alb
(sec)
1 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
1 varfuri varf Scortisoara macinata Scortisoara macinata
2 linguri lingura Masline verzi Masline verzi
(fara samburi)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)

Chiftelute traditionale grecesti cu sos

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(8)

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati foarte bine. Lasati amestecul in frigider timp de 30 minute. Dupa 30 minute, formati chiftele alungite (ca niste mititei), dati-le prin faina si puneti-le la rumenit in ulei incins pana cand devin aurii.

Pentru prepararea sosului, caliti ceapa in ulei de masline pana cand se inmoaie. Adaugati vinul, sucul de rosii, pasta de tomate, frunza de dafin si condimentati cu sare si piper. Aduceti la fierbere pana cand sosul incepe sa se ingroase (aproximativ 10 minute).

Adaugati in sosul de rosii chiftelutele, amestecand usor. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 minute, permitand astfel ca aceste chiftelute sa fie patrunse si sa absoarba toate aromele sosului de tomate. Se pot servi cu piure de cartofi. Pofta buna!