
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPastitsio (Paste grecesti la cuptor)
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se decojeste ceapa si se toaca. Se incinge uleiul si se rumeneste carnea tocata de vita. Se adauga ceapa si se prajeste inabusit, pana devine translucida. Se stinge cu vin rosu, se adauga rosiile si se asezoneaza cu sare, piper si oregano. Usturoiul se curata de coaja, se da prin presa de usturoi, se adauga in compozitie si apoi se mai lasa pe foc inca 15 minute, pentru a scadea sosul, amestecand din cand in cand.
Intre timp, se fierb pastele in apa fierbinte cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg. Se topeste untul pentru a prepara sosul Bechamel, se adauga faina si se prajeste usor in el. Se stinge cu lapte si se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper si se mai lasa sa fiarba la foc mic, timp de 5 minute.
Intr-o tava de copt unsa cu unt, se asaza in straturi pastele, sosul Bechamel si carnea, terminand cu sos Bechamel. Se sfarama branza feta, se presara deasupra, dupa care preparatul se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de cca. 40 minute. Pofta buna!