meriți să fii surprins
Pastitsio (Paste grecesti la cuptor)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
500 g g Carne tocata Carne tocata
(vita)
2 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
75 ml ml Vin de masa Vin de masa
(rosu )
80 g g Rosii tocate Rosii tocate
2 lingurite lingurita Oregano Oregano
2 catei catel Usturoi Usturoi
300 g g Paste penne rigatte Paste penne rigatte
25 g g Unt Unt
25 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
500 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
Nucsoara Nucsoara
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
200 g g Branza feta Branza feta
Unt Unt
(dupa gust)

Pastitsio (Paste grecesti la cuptor)

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(18)

Mod de preparare

Se decojeste ceapa si se toaca. Se incinge uleiul si se rumeneste carnea tocata de vita. Se adauga ceapa si se prajeste inabusit, pana devine translucida. Se stinge cu vin rosu, se adauga rosiile si se asezoneaza cu sare, piper si oregano. Usturoiul se curata de coaja, se da prin presa de usturoi, se adauga in compozitie si apoi se mai lasa pe foc inca 15 minute, pentru a scadea sosul, amestecand din cand in cand.

Intre timp, se fierb pastele in apa fierbinte cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg. Se topeste untul pentru a prepara sosul Bechamel, se adauga faina si se prajeste usor in el. Se stinge cu lapte si se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper si se mai lasa sa fiarba la foc mic, timp de 5 minute.

Intr-o tava de copt unsa cu unt, se asaza in straturi pastele, sosul Bechamel si carnea, terminand cu sos Bechamel. Se sfarama branza feta, se presara deasupra, dupa care preparatul se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de cca. 40 minute. Pofta buna!