meriți să fii surprins
Pasca fara aluat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Zahar Zahar
6 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
700 g g Branza de vaca Branza de vaca
200 g g Unt Unt
4 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
4 linguri lingura Gris de grau Gris de grau
400 g g Smantana 12% Smantana 12%
250 g g Stafide Stafide

Pasca fara aluat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(80)

Mod de preparare

Puneti zaharul, cele 6 oua si esenta de vanilie intr-un bol. Cu ajutorul unui tel amestecati bine. Peste aceasta compozitie adaugati branza de vaci si o incorporati foarte bine. Apoi adaugati untul care este la temperatura camerei si incorporati-l si pe el foarte bine.

Adaugati faina pe care o puneti putin cate putin si amestecati astfel incat sa se omogenizeze bine totul. Urmeaza grisul, care se pune ca si faina, putin cate putin si se amesteca foarte bine. Dupa gris, adaugati smantana si incorporati foarte bine. La urma puneti si stafidele, omogenizati si compozitia este gata de pus in tava.

Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina si turnati compozitia in ea, nivelati-o putin si bagati-o la cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 45 -50 de minute sau pana cand pasca este aurie deasupra. Se lasa la foc mic. Se lasa la racit peste noapte.

Inainte de a scoate pasca din forma, dezlipiti usor marginile cu un cutit ascutit si scoati pasca din tava.