
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPui cu smantana si ciuperci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pregatiti mamaliga. Puneti pe foc un vas cu apa si cand incepe sa fiarba putin, puneti sare si putin malai. Cand incepe sa fiarba, adaugati malaiul si amestecati cu un tel pana obtineti o mamaliga cremoasa. O mai lasati pe foc sa fiarba si o amestecati cu o lingura de lemn.
Intre timp, pregatiti o tava dreptunghiulara pe care o ungeti cu putin ulei. Puneti mamaliga in tava si o lasati la racit. Cat se raceste mamaliga, va ocupati de puiul cu smantana si ciuperci.
Spalati, uscati si sarati putin pulpele de pui. Intr-o tigaie, adaugati putin ulei si rumeniti pulpele. Apoi le scoateti si le puneti deoparte.
Curatati ceapa, o taiati fasii si apoi o caliti intr-o tigaie in care ati adaugat putin ulei. O lasati la calit pana devine sticloasa. Adaugati ciupercile si mai lasati 10 minute. Adaugati usturoiul, amestecati si mai lasati 1 minut.
Adaugati si puiul si stingeti cu vinul alb. Lasati 5 minute pana cand scade si adaugati smantana. Lasati pe foc inca 2, 3 minute si asezonati cu piper. Presarati patrunjel tocat si luati de pe foc.
Taiati mamaliga in dreptunghiuri si o puneti pe grill. O lasati pana se rumeneste si apoi o intoarceti. O luati de pe grill si serviti cu puiul cu smantana si ciuperci. Daca doriti, puteti adauga o lingura de smantana si presarati din nou patrunjel tocat.
Pofta buna!