meriți să fii surprins
Mucenici muntenesti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 l l Apa Apa
200 g g Zahar Zahar
100 g g Mucenici Mucenici
300 g g Miez de nuca Miez de nuca
Coaja de portocala Coaja de portocala
(dupa gust)
Coaja de lamaie Coaja de lamaie
(dupa gust)
15 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
1 linguri lingura Scortisoara macinata Scortisoara macinata
5 ml ml Esenta de vanilie Esenta de vanilie
5 ml ml Esenta de rom Esenta de rom

Mucenici muntenesti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(3)

Mod de preparare

Traditia spune ca in 9 martie in casele crestinilor ortodocsi se mananca mucenici, in amintirea Sfintilor 40 de Mucenici din Sevasta. Figurinele din aluat, numite "sfintisori" sau "mucenici" sunt facuti din aluat simplu, de faina si apa si au cifrei opt, cifra echilibrului cosmic. Am primit misiunea de a incerca Mucenicii Colonial, despre care legenda spune ca nu se sfarama la fiert. Si asa este, s-au comportat impecabil si a iesit un preparat abosolut delicios!

Punem la fiert apa si zaharul, pana zaharul e topit si apa incepe sa dea in clocot. Adaugam mucenicii, nuca, coaja de citrice, zaharul vanilat scortisoara si esentele de vanilie si rom.

Lasam sa fiarba 15 minute sau pana mucenicii sunt fierti. In timpul fierberii, amestecam des cu o lingura de lemn pentru ca mucenicii sa nu se lipeasca de oala sau intre ei. Traditia spune ca in 9 martie in casele crestinilor ortodocsi se mananca mucenici, in amintirea Sfintilor 40 de Mucenici din Sevasta. Figurinele din aluat, numite "sfintisori" sau "mucenici” sunt facuti din aluat simplu, de faina si apa si au cifrei opt, cifra echilibrului cosmic. Am primit misiunea de a incercat Mucenicii Colonial, despre care legenda spune ca nu se sfarama la fiert. Si asa este , s-au comportat impecabil si a iesit un preparat abosolut delicios!

Punem la fiert apa si zaharul, pana zaharul e topit si apa incepe sa dea in clocot. Adaugam mucenicii, nuca, coaja de citrice, zaharul vanilat scortisoara si esentele de vanilie si rom.

Lasam sa fiarba 15 minute sau pana mucenicii sunt fierti. In timpul fierberii, amestecam des cu o lingura de lemn pentru ca mucenicii sa nu se lipeasca de oala sau intre ei.