
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
6 bucati bucata | Vinete Vanata | ||
250 ml ml | Ulei Ulei | ||
4 bucati bucata | Ceapa Ceapa | ||
1,3 l l | Apa Apa | ||
2 bucati bucata | Ardei gras Ardei gras | ||
3 bucati bucata | Ardei capia Ardei capia | ||
Sare Sare | |||
Piper Piper | |||
500 ml ml | Suc de rosii Suc de rosii |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZacusca de vinete
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalati vinetele, le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le intepati cu un cutit si le bagati la cuptor pentru a se coace.
Coaceti vinetele, le curatati de coaja si le lasati la scurs. Dupa ce s-au scurs le tocati.
Puneti un vas pe foc in care adaugati 125 ml ulei si ceapa taiata. Amestecati, mai lasati putin si mai adaugati 125 ml ulei. Amestecati din nou si adaugati 200 ml apa lasand sa fiarba pana se inmoaie. Apoi, adaugati ardeiul gras si ardeii capia taiati fasii. Lasati sa fiarba pana se inmoaie si ardeii. Mai adaugati 300 ml apa si mai lasati putin pe foc. Apoi, adaugati vinetele tocate pregatite mai devreme.
Asezonati cu sare si piper si mai lasati putin pe foc. Adaugati 250 ml de suc de rosii si 400 ml apa. Amestecati, lasati sa fiarba si apoi mai adaugati inca 250 ml suc de rosii si 400 ml apa si mai lasati sa fiarba 5 minute. Luati de pe foc si dati la cuptor, la 180 °C timp de 1 ora.
Serviti cu paine prajita sau paine proaspata. Pofta buna!