
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
6 bucati bucata | Albusuri Albus | |
Sare Sare | ||
50 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
1 l l | Lapte Lapte | |
2 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
6 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
30 g g | Zahar brun Zahar brun |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLapte de pasare
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru inceput, separati albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol, adaugati albusurile, un praf de sare si mixati bine. Adaugati si zaharul pudra treptat si mixati in continuare pana obtineti o spuma.
Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat.
Cand incepe sa fiarba, luati cu o lingura de inghetata (sau 2 linguri) din spuma de albusuri pregatita mai devreme si formati “galuste din bezea” pe care le puneti in lapte cateva minute, intorcandu-le cu grija. Le scoateti pe rand pe o tava si procedati astfel pana terminati toata spuma de albusuri. Apoi, strecurati laptele si pregatiti galbenusurile pe care le puneti intr-un vas impreuna cu zaharul si mixati. Adaugati laptele fiert si strecurat putin cate putin, mixand usor.
Puneti amestecul de galbenusuri cu lapte la foc mic, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.
Cand se raceste, turnati crema in boluri si aranjati 2, 3 galuste (in functie de marimea lor si a bolurilor) peste crema.
Razuiti ciocolata neagra si serviti.
Pofta buna!