
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Faina Faina | ||
Sare Sare | |||
150 g g | Zahar Zahar | ||
2 plicuri plic | Drojdie uscata Drojdie uscata | ||
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
1 bucati bucata | Oua
Ou (pentru uns) | ||
1 bucati bucata | Coaja de lamaie Coaja de lamaie | ||
400 ml ml | Lapte Lapte | ||
100 ml ml | Ulei Ulei |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMucenici moldovenesti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol incapator, puneti faina, sarea, zaharul, drojdia si amestecati cu o lingura. Adaugati apoi ouale, coaja de lamaie, laptele caldut si incepeti sa framantati cu mana. Adaugati si uleiul treptat (uleiul trebuie sa fie si el caldut) si framantati in continuare timp de 10 - 15 minute pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperiti bolul cu folie alimentara sau cu un servet si lasati-l la crescut, la loc caldut timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, ungeti blatul de lucru cu ulei, rasturnati aluatul pe el si taiati bucati egale de aluat, bucati din care formati bastonase de grosime uniforma , impletindu-le apoi sub forma de 8. Procedati astfel pana terminati aluatul.
Mucenicii astfel formati ii asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungeti cu ou batut si ii bagati la cuptor la 170°C timp de 30 - 40 minute, pana se rumenesc
Intre timp, preparati siropul. Puneti 1 L de apa intr-un vas, adaugati zaharul, zaharul vanilinat, coaja de portocala, amestecati si lasati sa fiarba pana se topeste zaharul. Lauati de pe foc si lasati la racit.
Dupa ce ati scos mucenicii de la cuptor si s-au racit putin, ii inmuiati in siropul pregatit mai devreme, sirop care s-a racit si el si ii puneti pe o tava. Cu ajutorul unei pensule ii ungeti cu miere, presarati nuca macinata si serviti.
Pofta buna!