meriți să fii surprins
Bastonase de vinete pane

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 bucati bucata Vinete Vanata
(mare)
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
100 g g Pesmet Pesmet
2 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Oregano Oregano
1 lingurite lingurita Usturoi granulat Usturoi granulat
Sare de mare Sare de mare
Piper Piper
200 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui

Bastonase de vinete pane

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(17)

Mod de preparare

Taiem vanata in bastonase de dimensiunea unui deget. Saram bastonasele de vinete si le asezam intr-o sita, pe hartie de bucatarie. Astfel, vinetele elimina apa in exces si nu mai sunt amare. Le lasam 20 de minute, apoi le tamponam bine cu hartie de bucatarie.

Pregatim 3 boluri: unul cu faina, unul cu oua, unul cu pesmetul amestecat cu ierburi aromatice si usturoi. Batem ouale cu sare si piper. Dam bastonasele de vinete prin faina, apoi prin ou batut, apoi prin pesmet. Daca vi se pare ca nu aveti o crusta suficient de groasa, mai dati o data prin ou si pesmet.

Prajim bastonasele in ulei incins, la foc mediu, intorcandu-le des pentru a se rumeni pe toate partile. Este important sa nu le prajim la foc puternic, pentru ca se vor rumeni prea tare la exterior, fara a fi coapte la interior. Le scoatem apoi pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.Daca doriti sa le coaceti la cuptor, tapetati o tava cu hartie de copt si asezati bastonasele in tava. Incingeti cuptorul la 200°C si coaceti bastonasele 10-15 minute, intorcandu-le cel putin o data, pentru a se rumeni uniform.Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta:Sunt niste aperitive minuate dar si gustari sau fel principal alaturi de o salata de cruditati. Bastonasele de vinete sunt foarte crocante la exterior si moi si delicate la interior, o combinatie perfecta!Le puteti praji in ulei pana sunt rumenite pe ambele parti sau le puteti coace in cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt. Bastonasele coapte vor avea mai putine calorii, cele prajite vor fi mult mai crocante. Alegerea este a voastra!Merg perfect alaturi de Tzatziki sau orice sos pe baza de iaurt.

Puteti face un mix de bastonase de vinete si dovlecei/zucchini, folosind aceeasi reteta! Este foarte simplu sa dublati sau triplati cantitatile din reteta, in functie de cate vinete doriti sa folositi si cate persoane sunt la masa.O data pregatite, bastonasele se pastreaza crocante cateva ore bune, apoi, chiar daca nu mai e la fel de crocanta crusta, ele raman delicioase si le puteti pastra 1-2 zile la frigider, in caserola inchisa ermetic.Sunt la fel de bune si reci, direct de la frigider, dar si fierbinti, imediat dupa coacere, mai ales daca sosul Tzatziki este rece.