
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
150 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | ||
1 lingurite lingurita | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | ||
103 linguri lingura | Zahar brun Zahar brun | ||
1 linguri lingura | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | ||
0,5 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
120 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
60 ml ml | Sirop de artar Sirop de artar | ||
50 g g | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
1 bucati bucata | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
100 g g | Piure de dovleac Piure de dovleac | ||
100 g g | Mix nuci Mix nuci |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMuffins cu dovleac si nuci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartiute pentru muffins tava speciala. Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarcbonat, zahar, sare, scortisoara, condimente, sare. In alt bol batem ouale ca pentru omleta, apoi adaugam laptele, uleiul, siropul de artar, vanilia si piureul de dovleac. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate, amestecam. Umplem formele astfel incat sa fie pe jumatate pline.
Prajim nucile in tigaie, fara adaos de ulei, pana sunt rumenite, apoi le tocam grosier din cutit. Amestecam nucile, zaharul si scortisoara. Impartim amestecul in mod egal, peste muffins. Dam tava la cuptor 15-20 minute sau pana prajiturile trec testul scobitorii: o scobitoare introdusa in mijlocul fiecarei prajituri iese curata, fara urme de aluat.
Muffins cu dovleac este o reteta ultra-rapida, foarte aromata, numai buna pentru pachetelul de la scoala sau de la birou.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.