meriți să fii surprins
Muffins cu sirop de artar si nuci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

200 g g Unt Unt
100 g g Zahar brun Zahar brun
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
100 ml ml Sirop de artar Sirop de artar
400 g g Chec Chec
3 bucati bucata Banane Banana
50 g g Nuca Nuca
(caramelizate)
50 g g Migdale Migdale
(caramelizate)

Muffins cu sirop de artar si nuci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(9)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 200°C si tapetam cu hartii special forma pentru muffins. Apoi punem intr-o tigaie untul, zaharul, frisca si siropul de artar si le tinem la foc mediu, 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pana zaharul e topit si avem un sirop destul de gros.

Taiem checul de lamaie in cuburi, cam de 2×2 cm si taiem bananele felii. Le punem intr-un vasul incapator si le amestecam cu nucile si migdalele.Peste ele turnam siropul imediat ce il luam de pe foc si amestecam din nou foarte bine.Distribuim compozitia in formele pentru muffins si dam la cuptor 10 minute.

Este foarte important sa le lasam sa se raceasca de tot, apoi sa le tinem peste noapte la frigider, altfel nu isi pastreaza forma. Daca alegeti totusi sa le mancati calde, ceea ce nici nu ar fi o alegere atat de rea, pentru ca e delicioasa, va sugerez sa le serviti cu un glob de inghetata McEnnedy, pe care o gasiti acum in frigiderele Lidl. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei