
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Unt Unt | |
100 g g | Zahar brun Zahar brun | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
100 ml ml | Sirop de artar Sirop de artar | |
400 g g | Chec Chec | |
3 bucati bucata | Banane Banana | |
50 g g | Nuca
Nuca (caramelizate) | |
50 g g | Migdale
Migdale (caramelizate) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMuffins cu sirop de artar si nuci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 200°C si tapetam cu hartii special forma pentru muffins. Apoi punem intr-o tigaie untul, zaharul, frisca si siropul de artar si le tinem la foc mediu, 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pana zaharul e topit si avem un sirop destul de gros.
Taiem checul de lamaie in cuburi, cam de 2×2 cm si taiem bananele felii. Le punem intr-un vasul incapator si le amestecam cu nucile si migdalele.Peste ele turnam siropul imediat ce il luam de pe foc si amestecam din nou foarte bine.Distribuim compozitia in formele pentru muffins si dam la cuptor 10 minute.
Este foarte important sa le lasam sa se raceasca de tot, apoi sa le tinem peste noapte la frigider, altfel nu isi pastreaza forma. Daca alegeti totusi sa le mancati calde, ceea ce nici nu ar fi o alegere atat de rea, pentru ca e delicioasa, va sugerez sa le serviti cu un glob de inghetata McEnnedy, pe care o gasiti acum in frigiderele Lidl. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.