
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose de Craciun
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de gradeCelsius. Aseaza hartie de copt in 12 forme de copt pentru briose.
2. Bate untul si zaharul intr-un bol pana cand consistenta devine mole si pufoasa. Apoi adauga ouale batute treptat, zeama de la portocala si laptele.
3. Agauga prin cernere faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, cacao si amesteca-le bine. Adauga mai mult lapte daca este necesar, pentru a obtine o consistenta moale.
4. Asaza mixul cu o lingura in formele pentru briose. Coace-le timp de 12-15 minute, apoi fa testul scobitorii (daca o infigi in mijlocul unei briose si iese curata atunci sunt gata). Raceste-le in forme timp de 5 minute, apoi asaza-le pe un gratar pentru a se raci complet.
5. Pentru a decora: cerne zaharul pudra intr-un bol si amesteca destula apa calda incat sa prepari o glazura moale. Intinde glazura peste brioase si niveleaz-o.
6. Intinde cu facaletul martipanul verde pe o suprafata presarata cu zahar pudra. Taie 24 de frunze de vasc si cresteaza nervuri cu ajutorul unei scobitori.
7. Asaza cate doua frunze de vasc si 2 merisoare pe fiecare briosa si lasa-le sa se odihneasca.