meriți să fii surprins
Briose de Craciun

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Unt Unt
3 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Portocale Portocala
200 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
225 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(650)
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
1 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
55 g g Cacao Cacao
650 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 linguri lingura Apa Apa
(calda)
200 g g Martipan Martipan
(verde)
24 bucati bucata Merisoare Merisoare

Briose de Craciun

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(10)

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de gradeCelsius. Aseaza hartie de copt in 12 forme de copt pentru briose.

2. Bate untul si zaharul intr-un bol pana cand consistenta devine mole si pufoasa. Apoi adauga ouale batute treptat, zeama de la portocala si laptele.

3. Agauga prin cernere faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, cacao si amesteca-le bine. Adauga mai mult lapte daca este necesar, pentru a obtine o consistenta moale.

4. Asaza mixul cu o lingura in formele pentru briose. Coace-le timp de 12-15 minute, apoi fa testul scobitorii (daca o infigi in mijlocul unei briose si iese curata atunci sunt gata). Raceste-le in forme timp de 5 minute, apoi asaza-le pe un gratar pentru a se raci complet.

5. Pentru a decora: cerne zaharul pudra intr-un bol si amesteca destula apa calda incat sa prepari o glazura moale. Intinde glazura peste brioase si niveleaz-o.

6. Intinde cu facaletul martipanul verde pe o suprafata presarata cu zahar pudra. Taie 24 de frunze de vasc si cresteaza nervuri cu ajutorul unei scobitori.

7. Asaza cate doua frunze de vasc si 2 merisoare pe fiecare briosa si lasa-le sa se odihneasca.