meriți să fii surprins
Briose ”rasturnate” cu ananas

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Ananas Ananas
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
230 g g Zahar Zahar
2 bucati bucata Oua Ou
90 g g Unt Unt
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
125 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
125 ml ml Suc de ananas Suc de ananas
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
(dupa gust)
Visine Visine
(pentru decor)

Briose ”rasturnate” cu ananas

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(2)

Mod de preparare

Ananasul se curata de frunze si de coaja, iar intr-un ultim pas i se taie pulpa fructului, indepartand mierzul care este prea tare pentru a fi consumat. Apoi, pulpa de ananas vine taiata in bucati subtiri si plate pentru briose.

Se pregateste o tava de briose, unsa cu unt. La baza brioselor se aseaza bucatile de ananas, iar intre ele cate o jumatate de visina

Separat, intr-un castron se bat bine untul, zaharul, cele doua albusuri si esenta de vanilie. Intr-un alt castron se pregatesc faina si praful de copt. Ingredientele uscate vin apoi combinate cu cele umede, batute omogen cu mixerul si, la final, se adaugaa laptele si sucul de ananas.

Amestecul vine turnat in tava, peste fructe, iar apoi trece la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-22 de minute, pana trece de testul scobitorii

Briosele se lasa la racit pentru inca 5-10 minute in tava, apoi se rastoarna cu fructele in sus si se pot servi. Pofta buna!