meriți să fii surprins
Briose Halloween

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

30 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
200 g g Ciocolata alba Ciocolata alba
50 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
2 bucati bucata Oua Ou
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina
125 g g Unt Unt
10 g g Praf de copt Praf de copt
175 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
5 linguri lingura Zahar Zahar
75 g g Alune de padure Alune de padure

Briose Halloween

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(17)

Mod de preparare

Se macina alunele, se amesteca cu faina si praf de copt. Se amestecaa untul, zaharul si sarea pana amestecul devine cremos. Se adauga pe rand ouale. Se adauga treptat, alternativ, amestecul cu alune si laptele. Coca se repartizeaza in cupele tapetate cu hartie de copt ale unei tavi de briose. Se coc timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit, la 175°C, pana se rumenesc bine. Se lasa la racit, iar apoi se scot din cupe.

Ciocolata alba si ciocolata amaruie se maruntesc separat, apoi se topesc succesiv in bain-marie. Suprafata brioselor se unge cu ciocolata alba. Cu ciocolata neagra se umple o punga pentru congelare. Se inchide si se taie intr-un colt.

Se spriteaza cercuri subtiri pe briose, iar apoi se intind, cu ajutorul unei scobitori, dinspre interior spre exterior, formandu-se un model de panza de paianjen. Se lasa la uscat.