
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
30 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | |
200 g g | Ciocolata alba Ciocolata alba | |
50 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | |
125 g g | Unt Unt | |
10 g g | Praf de copt Praf de copt | |
175 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
5 linguri lingura | Zahar Zahar | |
75 g g | Alune de padure Alune de padure |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose Halloween
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se macina alunele, se amesteca cu faina si praf de copt. Se amestecaa untul, zaharul si sarea pana amestecul devine cremos. Se adauga pe rand ouale. Se adauga treptat, alternativ, amestecul cu alune si laptele. Coca se repartizeaza in cupele tapetate cu hartie de copt ale unei tavi de briose. Se coc timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit, la 175°C, pana se rumenesc bine. Se lasa la racit, iar apoi se scot din cupe.
Ciocolata alba si ciocolata amaruie se maruntesc separat, apoi se topesc succesiv in bain-marie. Suprafata brioselor se unge cu ciocolata alba. Cu ciocolata neagra se umple o punga pentru congelare. Se inchide si se taie intr-un colt.
Se spriteaza cercuri subtiri pe briose, iar apoi se intind, cu ajutorul unei scobitori, dinspre interior spre exterior, formandu-se un model de panza de paianjen. Se lasa la uscat.