
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose pentru Craciun
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C, static. Tapetam cu hartiute formele pentru muffins/briose.
Punem intr-un vas incapator untul, zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si scortisoara. Amestecam cu mixerul la viteza mare 4-5 minute sau pana avem o spuma. Adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam. Punem faina si praful de copt si amestecam pana avem o compozitie omogena.
Adaugam marul curatat de coaja si taiat cubulete si prunele uscate taiate marunt.
Umplem formele pentru briose, cu ajutorul unei linguri pentru inghetata, astfel incat sa fie 3-4 pline. Astfel briosele vor avea loc sa creasca.
Le coacem 20-22 min sau pana trec testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul briosei iese fara urme de aluat).
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stii despre reteta: Eu am folosit mere si prune uscate, dar puteti folosi in compozitie si pere, stafide, nuci, fulgi de ciocolata. Daca doresti, poti sa folosesti mai putin zahar sau zahat brun, mai ales daca briosele sunt destinate copiilor.
Daca doresti sa le pregatesti si o crema, poti pregati o crema de ciocolata din 200g mascarpone si 3 linguri crema de alune/ciocolata. Sau poti pregati o crema de vanilie din 200g mascarpone, 200g frisca lichida si 100g zahar pudra vanilat pe care le amesteci cu mixerul la viteza mare pana ai o crema bine legata.