meriți să fii surprins
Briose pentru Craciun

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

120 g g Unt Unt
120 g g Zahar tos Zahar tos
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
3 bucati bucata Oua Ou
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 bucati bucata Mere Mar
(mare)
100 g g Prune Prune
(uscate)
0,5 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara

Briose pentru Craciun

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(16)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C, static. Tapetam cu hartiute formele pentru muffins/briose.

Punem intr-un vas incapator untul, zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si scortisoara. Amestecam cu mixerul la viteza mare 4-5 minute sau pana avem o spuma. Adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam. Punem faina si praful de copt si amestecam pana avem o compozitie omogena.

Adaugam marul curatat de coaja si taiat cubulete si prunele uscate taiate marunt.

Umplem formele pentru briose, cu ajutorul unei linguri pentru inghetata, astfel incat sa fie 3-4 pline. Astfel briosele vor avea loc sa creasca.

Le coacem 20-22 min sau pana trec testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul briosei iese fara urme de aluat).

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta:Noi am folosit mere si prune uscate, dar puteti folosi in compozitie si pere, stafide, nuci, fulgi de ciocolata.Daca doresti, poti sa folosesti mai putin zahar sau zahat brun, mai ales daca briosele sunt destinate copiilor.

Daca doresti sa le pregatesti si o crema, poti pregati o crema de ciocolata din 200g mascarpone si 3 linguri crema de alune/ciocolata. Sau poti pregati o crema de vanilie din 200g mascarpone, 200g frisca lichida si 100g zahar pudra vanilat pe care le amesteci cu mixerul la viteza mare pana ai o crema bine legata.