meriți să fii surprins
Mantecadas - briose mexicane

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

250 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
1 bucati bucata Oua Ou
170 g g Zahar Zahar
120 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
4 g g Drojdie Drojdie
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
130 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui

Mantecadas - briose mexicane

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(2)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 200C si asezam hartiutele pentru muffins in tava speciala sau in aparat. Intr-un bol mare, amestecam ouale pana isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si miezul de la batonul de vanilie (puteti folosi si esenta de vanilie Castello) si continuam sa amestecam pana zaharul este aproape topit. Adaugam smantana si amestecam din nou.

Separat, intr-un alt bol, amestecam faina, sarea, praful de copt si drojdia. Adaugam amestecul de faina peste amestecul de oua, treptat, amestecand pana toata faina este incorporata.

La final turnam uleiul, amestecam foarte putin si lasam amestecul sa se odihneasca o jumatate de ora. Umplem formele pentru briose aproape pana sus si dam tava la cuptor 20-25 minute sau pana o scobitoare introdusa in mijlocul lor iese curata. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.