
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMamaliga cu carnati
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa taiata, amestecati si lasati putin pana se inmoaie. Adaugati si carnatii taiati cubulete, amestecati din nou, apoi puneti usturoiul, ardeiul iute, vinul rosu, conserva de rosii si amestecati. Asezonati cu sare si piper, acoperiti cu un capac si lasati pe foc, la foc mic, pana se evapora vinul si sosul se ingroasa - aproximativ 30-45 minute. Dupa ce sosul s-a ingrosat, luati de pe foc si pregatiti ciupercile.
Spalati, uscati si taiati ciupercile, apoi pregatiti si usturoiul, pe care il taiati marunt
Puneti ulei intr-o tigaie, adaugati ciupercile taiate, usturoiul , asezonati cu sare si lasati-le pana se inmoaie sau capata o culoare aurie.
Pentru mamaliga, puneti 2 L de apa intr-un vas, adaugati o lingurita de sare si cand incepe sa fiarba, adaugati malaiul amestecand continuu cu un tel astfel incat sa se omogenizeze si sa nu se faca cocoloase. Puneti un capac si lasati sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand ajunge la consistenta dorita, luati de pe foc.
Cand este gata si mamaliga, o puneti pe o farfurie intinsa si deasupra adaugati carnatii in sos pregatiti mai devreme, ciupercile si presarati o legatura de patrunjel tocat.
Pofta buna!