meriți să fii surprins
Mamaliga cu carnati

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Ulei Ulei
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
600 g g Carnati Carnati
6 catei catel Usturoi Usturoi
0,5 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
250 ml ml Vin rosu Vin rosu
1 conserve conserva Rosii Rosie
Sare Sare
Piper Piper
200 g g Ciuperci Ciuperci
2 l l Apa Apa
320 g g Malai Malai
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

Mamaliga cu carnati

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:40 h
(15)

Mod de preparare

Puneti ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa taiata, amestecati si lasati putin pana se inmoaie. Adaugati si carnatii taiati cubulete, amestecati din nou, apoi puneti usturoiul, ardeiul iute, vinul rosu, conserva de rosii si amestecati. Asezonati cu sare si piper, acoperiti cu un capac si lasati pe foc, la foc mic, pana se evapora vinul si sosul se ingroasa - aproximativ 30-45 minute. Dupa ce sosul s-a ingrosat, luati de pe foc si pregatiti ciupercile.

Spalati, uscati si taiati ciupercile, apoi pregatiti si usturoiul, pe care il taiati marunt

Puneti ulei intr-o tigaie, adaugati ciupercile taiate, usturoiul , asezonati cu sare si lasati-le pana se inmoaie sau capata o culoare aurie.

Pentru mamaliga, puneti 2 L de apa intr-un vas, adaugati o lingurita de sare si cand incepe sa fiarba, adaugati malaiul amestecand continuu cu un tel astfel incat sa se omogenizeze si sa nu se faca cocoloase. Puneti un capac si lasati sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand ajunge la consistenta dorita, luati de pe foc.

Cand este gata si mamaliga, o puneti pe o farfurie intinsa si deasupra adaugati carnatii in sos pregatiti mai devreme, ciupercile si presarati o legatura de patrunjel tocat.

Pofta buna!