meriți să fii surprins
Supa crema de dovleac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

100 g g Unt Unt
3 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Dovleac Dovleac
500 ml ml Supa de vita Supa de vita
1 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
2 bucati bucata Oua Ou
200 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
100 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
3 linguri lingura Supa de vita Supa de vita
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Crutoane Crutoane
(dupa gust)

Supa crema de dovleac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(14)

Mod de preparare

Pentru a obtine supa de vita, fierbeti cele 500 g de rasol de vita in 2 L de apa cu putina sare, apoi strecurati. Taiati dovleacul (cel de aproximativ 1 kg) in cubulete.

Caliti ceapa cu untul, adaugati dovleacul taiat cubulete si lasati 10 minute pe foc. Apoi, turnati peste dovleac supa in care a fiert rasolul, strecurata, si lasati sa fiarba pana se inmoaie dovleacul. Blenduiti pana la omogenizare. Puneti faina in laptele cald si amestecati cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Luati amestecul blenduit, il puneti in tigaie si adaugati faina dizolvata in lapte si lasati sa fiarba inca 15 minute. La sfarsit, dregeti cu galbenusurile amestecate cu smantana si 2, 3 linguri de supa rece.

Serviti supa crema in dovleacul copt, cu crutoane de paine prajita. Adaugati o frunza de patrunjel si piper, dupa gust.