
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
100 g g | Unt Unt | |
3 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
1 bucati bucata | Dovleac Dovleac | |
503 ml ml | Supa de vita Supa de vita | |
1 linguri lingura | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
200 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
100 ml ml | Smantana 20% Smantana 20% | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Crutoane
Crutoane (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSupa crema de dovleac
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru a obtine supa de vita, fierbeti cele 500 g de rasol de vita in 2 L de apa cu putina sare, apoi strecurati. Taiati dovleacul (cel de aproximativ 1 kg) in cubulete.
Caliti ceapa cu untul, adaugati dovleacul taiat cubulete si lasati 10 minute pe foc. Apoi, turnati peste dovleac supa in care a fiert rasolul, strecurata, si lasati sa fiarba pana se inmoaie dovleacul. Blenduiti pana la omogenizare. Puneti faina in laptele cald si amestecati cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Luati amestecul blenduit, il puneti in tigaie si adaugati faina dizolvata in lapte si lasati sa fiarba inca 15 minute. La sfarsit, dregeti cu galbenusurile amestecate cu smantana si 2, 3 linguri de supa rece.
Serviti supa crema in dovleacul copt, cu crutoane de paine prajita. Adaugati o frunza de patrunjel si piper, dupa gust.