meriți să fii surprins
Supa de peste Bouillabaisse

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

70 g g Unt Unt
2 bucati bucata Biban de mare Biban de mare
(capete si trunchi)
250 ml ml Vin alb Vin alb
1 l l Apa Apa
300 g g Fructe de mare Fructe de mare
2 bucati bucata Ceapa Ceapa
1 bucati bucata Praz Praz
2 crengute crenguta Cimbru Cimbru
4 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
1,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
(tulpini)
0,5 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
400 g g Rosii tocate Rosii tocate
500 g g Rosii pasate Rosii pasate
1 l l Supa de peste Supa de peste
Piper Piper
100 g g Cartofi Cartof
600 g g Biban de mare Biban de mare
(file)
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
6 catei catel Usturoi Usturoi
Sare Sare
Cartofi Cartof
(fiert, din supa)
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
100 Ulei Ulei
1 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie

Supa de peste Bouillabaisse

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:50 h
(4)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru inceput, pregateste supa de peste. Topeste untul intr-un vas si gateste ceapa timp de 3 minute.

Adauga capetele si trunchiul de la 2 bibani de mare si amesteca. Dupa 3, 4 minute adauga vinul, apa, asezoneaza cu sare si adauga legatura de ierburi aromatice (tulpinile de la ½ legatura patrunjel, 2 crengute de cimbru, o foaie de dafin ) si lasa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 20 minute.

Strecoara supa, pune-o din nou pe foc si cand fierbe adauga mixul de fructe de mare.

Cand sunt gatite, scoate-le si lasa-le deoparte.

Pasul 2

Pregateste o legatura din plante aromatice:  cimbru, 3 foi de dafin, tulpinile de la o legatura de patrunjel, coaja de la ½ portocala si 1 ardei iute;. Apoi, toaca frunzele verzi ale prazului.

Pune ulei intr-un vas. Adauga ceapa si prazul tocate marunt, amesteca si apoi adauga si usturoiul tocat. Dupa 2, 3 minute adauga legatura de plante aromatice, conserva de rosii tocate si rosiile pasate.

Lasa pe foc 2, 3 minute, amestecand continuu, apoi adauga supa de peste pregatita anterior. Da in clocot, condimenteaza si adauga cartoful.

Dupa ce a fiert, scoate legatura de plante aromatice si cartofii si lasa-le deoparte.

Paseaza supa cu un blender vertical pana obtii o supa crema.

Pune din nou supa crema pe foc si cand fierbe, adauga file-urile de biban de mare. Cand pestele e fiert (in 3, 4 minute), opreste focul.

Pasul 3

Pune o bucatica de ardei iute intr-un bol, adauga si usturoiul, putina sare si cartoful fiert. Paseaza cu un blender.

Adauga galbenusul, uleiul si paseaza din nou.

La final, pune si zeama de lamaie si obtii un sos ca o maioneza.

Serveste supa cu sosul ruille pe deasupra, cu fructe de mare, patrunjel tocat si crutoane, langa.

Pofta buna!

1 oferte

Sare de HimalayaSare de Himalaya
Sare de Himalaya
29.11 - 05.12
4,99Lei
Supa de peste Bouillabaisse
1:50 h

Supa de peste Bouillabaisse

Ingrediente

Unt
70 g
Biban de mare (capete si trunchi)
2 bucata
Vin alb
250 ml
Apa
1 l
Fructe de mare
300 g
Ceapa
2 bucata
Praz
1 bucata
Cimbru
2 crenguta
Foaie de dafin
4 bucata
Patrunjel (tulpini)
1.5 legatura
Coaja de portocala
0.5 bucata
Rosii tocate
400 g
Rosii pasate
500 g
Supa de peste
1 l
Piper
Cartof
100 g
Biban de mare (file)
600 g
Ardei iute
1 bucata
Usturoi
6 catel
Sare
Cartof (fiert, din supa)
Galbenus
1 bucata
Ulei
100
Zeama de lamaie
1 lingura
Supa de peste pentru Bouillabaisse
50 min

Pasul 1

Supa de peste pentru Bouillabaisse

Pentru inceput, pregateste supa de peste. Topeste untul intr-un vas si gateste ceapa timp de 3 minute.

Adauga capetele si trunchiul de la 2 bibani de mare si amesteca. Dupa 3, 4 minute adauga vinul, apa, asezoneaza cu sare si adauga legatura de ierburi aromatice (tulpinile de la ½ legatura patrunjel, 2 crengute de cimbru, o foaie de dafin ) si lasa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 20 minute.

Strecoara supa, pune-o din nou pe foc si cand fierbe adauga mixul de fructe de mare.

Cand sunt gatite, scoate-le si lasa-le deoparte.

Unt: 70 g
Ceapa: 1 bucata
Biban de mare (capete si trunchi): 2 bucata
Vin alb: 250 ml
Apa: 1 l
Sare
Fructe de mare: 300 g
Patrunjel (tulpini): 0.5 legatura
Cimbru: 2 crenguta
Foaie de dafin: 1 bucata
Supa Bouillabaisse
50 min

Pasul 2

Supa Bouillabaisse

Pregateste o legatura din plante aromatice:  cimbru, 3 foi de dafin, tulpinile de la o legatura de patrunjel, coaja de la ½ portocala si 1 ardei iute;. Apoi, toaca frunzele verzi ale prazului.

Pune ulei intr-un vas. Adauga ceapa si prazul tocate marunt, amesteca si apoi adauga si usturoiul tocat. Dupa 2, 3 minute adauga legatura de plante aromatice, conserva de rosii tocate si rosiile pasate.

Lasa pe foc 2, 3 minute, amestecand continuu, apoi adauga supa de peste pregatita anterior. Da in clocot, condimenteaza si adauga cartoful.

Dupa ce a fiert, scoate legatura de plante aromatice si cartofii si lasa-le deoparte.

Paseaza supa cu un blender vertical pana obtii o supa crema.

Pune din nou supa crema pe foc si cand fierbe, adauga file-urile de biban de mare. Cand pestele e fiert (in 3, 4 minute), opreste focul.

Ulei
Ceapa: 1 bucata
Praz: 1 bucata
Usturoi: 4 catel
Cimbru
Foaie de dafin: 3 bucata
Patrunjel (tulpini): 1 legatura
Coaja de portocala: 0.5 bucata
Ardei iute: 1 bucata
Rosii tocate: 400 g
Rosii pasate: 500 g
Supa de peste: 1 l
Sare
Piper
Cartof: 100 g
Biban de mare (file): 600 g
Sos ruille pentru Bouillabaisse
10 min

Pasul 3

Sos ruille pentru Bouillabaisse

Pune o bucatica de ardei iute intr-un bol, adauga si usturoiul, putina sare si cartoful fiert. Paseaza cu un blender.

Adauga galbenusul, uleiul si paseaza din nou.

La final, pune si zeama de lamaie si obtii un sos ca o maioneza.

Ardei iute
Usturoi: 2 catel
Sare
Cartof (fiert, din supa)
Galbenus: 1 bucata
Ulei: 100 ml
Zeama de lamaie: 1 lingura
Supa de peste Bouillabaisse

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3