
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
0,5 l l | Lapte Lapte | |
40 g g | Zahar Zahar | |
Sare Sare | ||
120 g g | Unt Unt | |
6 bucati bucata | Oua Ou | |
1 lingurite lingurita | Esenta de rom Esenta de rom | |
300 g g | Faina Faina | |
400 g g | Branza de vaca Branza de vaca | |
100 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
50 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | |
70 g g | Stafide Stafide | |
Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit | ||
Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listClatite cu branza dulce si stafide, la cuptor
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pune un vas pe foc, adauga laptele, zaharul, un praf de sare si untul. Amesteca continuu, la foc mic pana se topeste untul si compozitia devine omogena.
Rastoarna aceasta compozitie intr-un bol si adauga ouale, esenta de rom si omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Adauga faina si incorporeaz-o bine cu o spatula.
Pune compozitia pentru clatite deoparte si pregateste umplutura.
Pasul 2
Intr-un bol, adauga branza de vaci, zaharul pudra si amesteca pana se incorporeaza zaharul.
Adauga ouale, unul cate unul si smantana lichida si amesteca din nou. La final, pune si stafidele si gata umplutura.
Pasul 3
Incepe sa pregatesti clatitele.
Incinge o tigaie, pune putin ulei si distribuie-l in toata tigaia. Cu ajutorul unui polonic toarna din compozitia de clatite pregatita mai devreme si formeaza clatitele pana se termina compozitia.
Pune-le pe o farfurie.
Pasul 4
Pregateste un vas termorezistent.
Pune pe fiecare clatita umplutura de branza de vaci cu stafide, intinde-o pe toata suprafata clatitei, ruleaz-o si pune-o in tava. Repeta operatiunea pana ai pus toate clatitele in tava. Deasupra toarna umplutura de branza de vaci cu stafide, ramasa.
Baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 25 minute sau pana cand clatitele devin aurii.
Serveste atat calde cat si reci. Pofta buna!