meriți să fii surprins
Vinete cu menta si branza feliata cu busuioc, ardei si rosii

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 legaturi legatura Menta Menta
200 g g Paine toast Paine toast
40 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 bucati bucata Oua Ou
2 catei catel Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)
10 bucati bucata Branza Branza
4 bucati bucata Vinete Vanata

Vinete cu menta si branza feliata cu busuioc, ardei si rosii

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(13)

Mod de preparare

1. Se taie vinetele pe lung, in jumatate. Se pun in apa clocotita cu sare pentru cateva minute. Apoi, se scoate miezul vinetelor si se pune intr-un blender pentru a se sfarma, dar nu foarte fin. Alternativ, miezul se poate toca folosind cutitul.

2. Acestui miez tocat i se adauga laptele, oul si painea cat sa rezulte un amestec compact. Se mai adauga la amestec trei sferturi din cantitatea de branza taiata cubulete, legatura de menta tocata si cateii de usturoi tocati. Se umplu vinetele cu amestecul respectiv.

3. Intr-o tigaie cu ulei se rumenesc putin vinetele. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se unge o tava cu putin ulei, se asaza vinetele si se presara cu restul de felii de branza tocate marunt. Se asezoneaza cu sare si piper. Se tin la cuptor 12 minute.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.