
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
225 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | ||
110 g g | Unt Unt | ||
150 g g | Zahar Zahar | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
50 ml ml | Apa Apa | ||
40 g g | Migdale
Migdale (fulgi) | ||
2 linguri lingura | Faina de malai Faina de malai | ||
1 lingurite lingurita | Sare iodata fina Sare iodata fina | ||
1 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | ||
2 linguri lingura | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
4 bucati bucata | Pere Para |
Tarta cu pere si migdale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru aluat se amesteca in robotul de bucatarie faina cu untul rece, taiat cuburi, zaharul si sarea. Se adauga oul si o lingura de apa foarte rece si se amesteca din nou, adaugand apa daca este nevoie. Se scoate aluatul obtinut, se framanta putin, iar apoi se infasoara in folie de plastic si se pune la frigider 30 de minute.
Cuptorul se preincalzeste la 180°C, iar aluatul se scoate de la rece. Se intinde tinand cont de dimensiunile tavii si se asaza in tava astfel incat si marginile sa fie acoperite. Excesul de aluat se taie. Peste aluatul din tava se pune o foaie de copt si se umple cu boabe de fasole. Acestea vor impiedica aluatul sa creasca, pastrand loc pentru umplutura. Se da la cuptor 15-20 de minute, pana cand marginile capata o culoare aurie. Se elimina boabele si foaia si se mai da la cuptor circa 5 minute, pana cand baza aluatului este uscata. Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit.
In timp ce se coace aluatul, perele se curata de coaja, se injumatatesc si li se scoate cotorul. Apa se pune la fiert cu zahar, iar cand da in clocot se adauga perele si se lasa 15 minute. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit.Pentru umplutura se amesteca untul cu zaharul, migdalele pisate, faina de porumb, sarea, ouale, galbenusul si extractul de vanilie. Se mixeaza pana cand se obtine o textura cremoasa. Amestecul se pune in tava si se pun inauntru jumatatile de pere racite din compot. Se presara fulgii de migdale pe deasupra si se apasa putin pentru a intra in umplutura.
Se coace 40-50 de minute, pana cand umplutura capata o culoare aurie-maronie. De scoate din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar inainte de servire.