meriți să fii surprins
Prajitura rustica din porumb cu sirop de capsuni si menta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Menta Menta
(dupa gust)
250 g g Capsuni Capsuni
1 bucati bucata Portocale Portocala
2 cani cana Suc de portocale Suc de portocale
1 cani cana Miere Miere
2 linguri lingura Praf de copt Praf de copt
0,5 lingurite lingurita Sare grunjoasa Sare grunjoasa
1 cani cana Malai Malai
1 cani cana Faina alba de grau Faina alba de grau
2 cani cana Zahar pudra Zahar pudra
125 g g Margarina Margarina
2 bucati bucata Mere Mere

Prajitura rustica din porumb cu sirop de capsuni si menta

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(16)

Mod de preparare

Paseaza merele pentru a obtine un piure ce il vei folosi drept inlocuitor de ou. Rade coaja unei portocale pentru blat si taie in fasii subtiri coaja alteia (pastreaza fasiile pentru a orna la sfarsit). Marunteste o parte din menta pentru a obtine 1-2 linguri.

Bate margarina cu zaharul pana cand compozitia se deschide la culoare si devine cremoasa. Cerne faina, malaiul, sarea si praful de copt, apoi adauga coaja de portocala. Incorporeaza incet compozitia, adaugand sucul de portocala si piureul de mere, avand grija sa incepi si sa termini cu faina. Rastoarn-o pe o tava de 20 cm patrati, captusita cu foaie de copt si coace la 180°C, timp de 40 de minute sau pana cand nu se mai lipeste nimic pe scobitoare.

Pentru prepararea siropului de capsuni cu menta, amesteca ingredientele intr-o cratita mare si lasa-le sa scada pe foc, pana devin siropoase. Dupa ce prajitura este gata, scoate-o din cuptor si las-o 5-10 minute sa se raceasca, apoi rastoarn-o pe un suport pentru prajituri. Indeparteaza hartia de copt si rastoarn-o pe o farfurie de servit. Cresteaz-o bine si adauga deasupra siropul fierbinte din capsuni si menta. Garniseste cu menta proaspata si cu fasiile subtiri de coaja de portocale.