meriți să fii surprins
Paine rotunda pentru Paste

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

10 g g Scortisoara macinata Scortisoara macinata
60 g g Zahar brun Zahar brun
100 g g Migdale Migdale
(fulgi)
50 g g Stafide Stafide
125 g g Fructe confiate Fructe confiate
200 g g Zahar pudra Zahar pudra
200 ml ml Bautura din soia Bautura din soia
3 linguri lingura Malai Malai
1 bucati bucata Lamai Lamaie
50 g g Zahar brun Zahar brun
20 g g Drojdie Drojdie
260 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(650)

Paine rotunda pentru Paste

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(9)

Mod de preparare

Rade coaja lamaii si storace-o pentru a obtine zeama. Continua prin a amesteca faina, drojdia, 3 g de sare, zaharul si coaja de lamaie intr-un vas mare. Adauga malaiul mixat cu apa si laptele de soia, apoi amesteca totul pana cand compozitia se transforma intr-un aluat fin. Framanta-l timp de 10 minute pe o suprafata presarata cu faina, pana cand devine elastic. Ca alternativa, poti amesteca compozitia in robotul de bucatarie.

Dupa ce aluatul a fost framantat, pune-l intr-un vas uns cu putin ulei si acopera cu un servet umed. Lasa-l la dospit intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul, apoi framanta-l, din nou, cateva minute.

Pentru a realiza umplutura, amesteca ingredientele pe care nu le-ai utilizat pentru aluat si adauga jumatate din mixtura. Framanta pana cand ingredientele sunt incorporate in aluat. Aluatul rezultat se imparte in doua bucaţi pe care, apoi, le rulezi in forma de tuburi, care sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune. Preseaza capetele celor doua tuburi pana se intrepatrund, apoi rasuceste tuburile, de la un capat, pana la celalalt. Formeaza un cerc din aluatul impletit, pe o tava de copt unsa, si apoi preseaza capetele. Lasa, din nou, sa creasca, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Compozitia se coace in cuptorul preincalzit timp de 35 - 45 de minute, pana cand se rumeneste si se patrunde. Scoate tava din cuptor si lasa painea sa se raceasca. La final, amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si stropeste painea. Presara deasupra amestecul de umplutura ramas. Serveste painea cu margarina Promienna, pentru a-i evidentia combinatia de arome.