
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
100 g g | Caju Caju | |
225 g g | Unt Unt | |
100 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | |
400 g g | Zahar Zahar | |
180 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
60 g g | Cacao Cacao | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
0,25 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | |
Spuma zahar
Spuma zahar (dupa gust) | ||
50 g g | Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte | |
30 g g | Caju Caju | |
3 linguri lingura | Unt de arahide Unt de arahide |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMississipi Mud Cake
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai incingem cuptorul la 180°C. Intr-o craticioara topim untul si ciocolata amaruie, pana avem o compozitie lucioasa si cremoasa, la foc mic, amestecand des. Mutam apoi amestecul de ciocolata intr-un bol mare si punem deasupra: ouale, zaharul, miezul de la pastaia de vanilie, faina cernuta impreuna cu sarea si amestecam foarte bine, folosind mixerul sau un tel.
Adaugam si caju intreg, amestecam si turnam compozitia intr-o tava de 20x20 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia folosind o spatula, apoi dam totul la cuptor 25 min.
Dupa cele 25 min, daca vi se pare ca negresa nu e facuta ... inseamna ca ati procedat perfect :) Negresa trebuie sa ramana cremoasa, lipicioasa la mijloc, da? Scoatem tava din cuptor si ungem prajitura fierbinte cu cele 3 linguri de unt de arahide.
Asezam marshmallows peste stratul de unt de arahide si dam din nou la cuptor, cca 8 minute sau pana marshmallows sunt rumenite frumos si se umfla.
Lasam prajitura sa se raceasca si o decoram apoi cu ciocolata cu lapte topita si caju taiat grosier. De obicei, noi o macam fierbinte si musai, musai cu un glob de inghetata de vanilie langa!
Este absolut delicioasa, mai ales servita in portii mici, pentru ca este o prajitura mai mult decat consistenta si veti vedea ca nici nu puteti manca o cantitate foarte mare :) Sper sa va placa, sa o incercati si multumesc mult Lidl Romania pentru inspiratie! :)
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.