meriți să fii surprins
Mississipi Mud Cake

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

225 g g Unt Unt
100 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
400 g g Zahar Zahar
180 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
60 g g Cacao Cacao
4 bucati bucata Oua Ou
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
0,25 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
Spuma zahar Spuma zahar
(dupa gust)
50 g g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte
130 g g Caju Caju
3 linguri lingura Unt de arahide Unt de arahide

Mississipi Mud Cake

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(3)

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 180°C. Intr-o craticioara topim untul si ciocolata amaruie, pana avem o compozitie lucioasa si cremoasa, la foc mic, amestecand des. Mutam apoi amestecul de ciocolata intr-un bol mare si punem deasupra: ouale, zaharul, miezul de la pastaia de vanilie, faina cernuta impreuna cu sarea si amestecam foarte bine, folosind mixerul sau un tel.

Adaugam si caju intreg, amestecam si turnam compozitia intr-o tava de 20x20 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia folosind o spatula, apoi dam totul la cuptor 25 min.

Dupa cele 25 min, daca vi se pare ca negresa nu e facuta ... inseamna ca ati procedat perfect :) Negresa trebuie sa ramana cremoasa, lipicioasa la mijloc, da? Scoatem tava din cuptor si ungem prajitura fierbinte cu cele 3 linguri de unt de arahide.

Asezam marshmallows peste stratul de unt de arahide si dam din nou la cuptor, cca 8 minute sau pana marshmallows sunt rumenite frumos si se umfla.

Lasam prajitura sa se raceasca si o decoram apoi cu ciocolata cu lapte topita si caju taiat grosier. De obicei, noi o macam fierbinte si musai, musai cu un glob de inghetata de vanilie langa!

Este absolut delicioasa, mai ales servita in portii mici, pentru ca este o prajitura mai mult decat consistenta si veti vedea ca nici nu puteti manca o cantitate foarte mare :) Sper sa va placa, sa o incercati si multumesc mult Lidl Romania pentru inspiratie! :)

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.