meriți să fii surprins
Dulce de leche

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 g g Unt Unt
250 g g Zahar Zahar
1 linguri lingura Zahar vanilat Zahar vanilat
200 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
250 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%

Dulce de leche

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(9)

Mod de preparare

Topiti untul intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare si lasati sa se caramelizeze putin. Adaugati smantana si laptele si amestecati pentru a dizolva caramelul. Lasati sa scada la temperatura moderata pentru 45 de minute, pana cand se formeaza o crema groasa, amestecand la fiecare 4-5 minute pentru a evita formarea cocoloaselor sau lipirea de fundul oalei. Dulce de leche este gata atunci cand se prelinge de pe lingura.Puneti crema intr-un borcan clatit bine cu apa fierbinte, sigilati si lasati sa se raceasca. Depozitati la frigider.