
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 g g | Unt Unt | |
250 g g | Zahar Zahar | |
1 linguri lingura | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
200 ml ml | Smantana 20% Smantana 20% | |
250 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDulce de leche
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Topiti untul intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare si lasati sa se caramelizeze putin. Adaugati smantana si laptele si amestecati pentru a dizolva caramelul. Lasati sa scada la temperatura moderata pentru 45 de minute, pana cand se formeaza o crema groasa, amestecand la fiecare 4-5 minute pentru a evita formarea cocoloaselor sau lipirea de fundul oalei. Dulce de leche este gata atunci cand se prelinge de pe lingura.Puneti crema intr-un borcan clatit bine cu apa fierbinte, sigilati si lasati sa se raceasca. Depozitati la frigider.