meriți să fii surprins
Dame Blanche

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

180 g g Unt Unt
125 g g Migdale Migdale
180 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 bucati bucata Oua Ou
2 cesti ceasca Faina alba de grau Faina alba de grau
2 bucati bucata Zahar vanilat Zahar vanilat
Esenta de rom Esenta de rom
(dupa gust )
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
300 g g Gem de zmeura Gem de zmeura
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust )

Dame Blanche

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(6)

Mod de preparare

1. Intr-un bol amestecati untul, migdalele zdrobite, zaharul si ouale cu mixerul.

2. Adaugati ouale pe rand, pana cand capata aspectul unei creme.

3. Adaugati apoi zaharul vanilinat, faina „in ploaie", esenta de rom si sarea. Nu amestecati mai mult de 1 minut, pentru ca aluatul devine elastic.

4. Intindeti o foaie, acoperiti-o cu folie si introduceti-o la frigider timp de 30 de minute.

5. Preincalziti cuptorul si puneti pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina formele decupate, la 2 cm departare. Jumatate din forme vor avea mijlocul decupat (cu un paharel de tuica).

6. Introduceti tava la cuptor pentru 15 - 20 minute, pana cand devin aurii. Dupa ce le scoateti si se racesc, ungeti cu gem pe cele negaurite si lipiti-le cu perechile lor gaurite. La sfarsit, pudrati-le cu zahar. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.