
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDame Blanche
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Intr-un bol amestecati untul, migdalele zdrobite, zaharul si ouale cu mixerul.
2. Adaugati ouale pe rand, pana cand capata aspectul unei creme.
3. Adaugati apoi zaharul vanilinat, faina „in ploaie", esenta de rom si sarea. Nu amestecati mai mult de 1 minut, pentru ca aluatul devine elastic.
4. Intindeti o foaie, acoperiti-o cu folie si introduceti-o la frigider timp de 30 de minute.
5. Preincalziti cuptorul si puneti pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina formele decupate, la 2 cm departare. Jumatate din forme vor avea mijlocul decupat (cu un paharel de tuica).
6. Introduceti tava la cuptor pentru 15 - 20 minute, pana cand devin aurii. Dupa ce le scoateti si se racesc, ungeti cu gem pe cele negaurite si lipiti-le cu perechile lor gaurite. La sfarsit, pudrati-le cu zahar. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.