
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
132 g g | Miez de nuca Miez de nuca | ||
150 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000 ) | ||
80 ml ml | Ulei Ulei | ||
100 g g | Zahar Zahar | ||
0,5 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
0,5 bucati bucata | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBiscuiti cu nuca
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 grade C si tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt.
Amestecam intr-un bol toate ingredientele (untul e important sa fie moale, la temperatura camerei). Putem amesteca ingredientele cu mana sau cu un mixer, pana avem un aluat omogen. Facem o bila de aluat, o dam la rece o ora.
Rupem bucati din compozitie si modelam bilute de marimea unei chiftelute. Le asezam in tava, pe hartie de copt. Pe fiecare biscuit punem o jumatate de miez de nuca si aplatizam usor. Dam tava la frigider inca 10-15 minute.
Coacem biscuitii 12-15 minute sau pana sunt usor aurii pe margini. Ii lasam sa se raceasca foarte bine. Apoi ii putem pudra cu zahar sau decora cu ciocolata topita. Pofta buna!
Poti dulba foarte usor cantitatile, pentru si mai multi biscuiti si poti adauga in compozitie si chipsuri de ciocolata.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.