Mod de preparare
1. Cu ajutorul unui mixer electric setat la viteza redusa amesteca untul si zaharul pana cand compozitia devine omogena. Adauga ouale si melasa si amesteca pana cand sunt incorporate. Cerne laolalta faina, ghimbirul, scortisoara, cuisoarele, nucsoara, praful de copt si sarea. Adauga ingredintele uscate in mixul de unt si zahar si amesteca bine.
2. Impacheteaza aluatul intr-o folie de plastic si raceste-l la frigider timp de o ora, sau pana cand se intareste.
3. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Aseaza hartie de copt in doua tavi.
4. Lasa aluatul desfacut in jur de 15 minute, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei, pana cand devine maleabil. Ia cate o jumatate de ceasca de aluat si intinde-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina pana ajunge la grosimea de 0.3 cm. Cu ajutorul unui cutit special pentru forme, taie forma dorita. Aluatul ramas poate fi refolosit pentru a forma noi figurine.
5. Transfera apoi prajiturelele pe foile de copt pregatite, cu ajutorul unei spatule.
6. Coace prajiturile timp de 10 minute, sau pana cand prind oculoarea maronie pe margini, apoi transfera tavile pe un gratar pentru a se raci.Pentru glazura: Combina zaharul pudra cu laptele si amesteca apoi in boluri separate daca folosesti colorant in nuante diferite. Aseaza glazura obtinuta, cu ajutorul unei linguri, intr-un pistol pentru decorarea prajiturilor cu varf subtire si deseneaza modele pe prajituri. Pofta buna!