meriți să fii surprins
Omuleti din turta dulce

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

0,5 cesti ceasca Unt Unt
0,75 cesti ceasca Zahar brun Zahar brun
2 bucati bucata Oua Ou
0,25 g g Melasa Melasa
4 cesti ceasca Faina alba de grau Faina alba de grau
2 lingurite lingurita Ghimbir Ghimbir
(macinat)
0,5 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
0,5 lingurite lingurita Nucsoara Nucsoara
(macinata)
0,25 lingurite lingurita Cuisoare Cuisoare
(macinata)
1,5 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
0,5 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
1 cesti ceasca Zahar pudra Zahar pudra
1 linguri lingura Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
Colorant alimentar Colorant alimentar
(dupa gust)
Bomboane Bomboane
(dupa gust)

Omuleti din turta dulce

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(2)

Mod de preparare

1. Cu ajutorul unui mixer electric setat la viteza redusa amesteca untul si zaharul pana cand compozitia devine omogena. Adauga ouale si melasa si amesteca pana cand sunt incorporate. Cerne laolalta faina, ghimbirul, scortisoara, cuisoarele, nucsoara, praful de copt si sarea. Adauga ingredintele uscate in mixul de unt si zahar si amesteca bine.

2. Impacheteaza aluatul intr-o folie de plastic si raceste-l la frigider timp de o ora, sau pana cand se intareste.

3. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Aseaza hartie de copt in doua tavi.

4. Lasa aluatul desfacut in jur de 15 minute, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei, pana cand devine maleabil. Ia cate o jumatate de ceasca de aluat si intinde-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina pana ajunge la grosimea de 0.3 cm. Cu ajutorul unui cutit special pentru forme, taie forma dorita. Aluatul ramas poate fi refolosit pentru a forma noi figurine.

5. Transfera apoi prajiturelele pe foile de copt pregatite, cu ajutorul unei spatule.

6. Coace prajiturile timp de 10 minute, sau pana cand prind oculoarea maronie pe margini, apoi transfera tavile pe un gratar pentru a se raci.Pentru glazura: Combina zaharul pudra cu laptele si amesteca apoi in boluri separate daca folosesti colorant in nuante diferite. Aseaza glazura obtinuta, cu ajutorul unei linguri, intr-un pistol pentru decorarea prajiturilor cu varf subtire si deseneaza modele pe prajituri. Pofta buna!